joi, iunie 4, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  O CĂLĂTORIE SPRE CENTRUL PĂMÂNTULUI

  Must Read

  Doina Pană: După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini!

  Deputatul bistrițean Doina Pană spune că dintre  cele 16 legi votate astăzi în Parlament, toate...

  GEORGIU DANIEL: Obiecte din Epoca Bronzului descoperite de seniorii detectiei de metale la Bistrita

  Săptămâna trecută, la începutul weekend-ului, la doar câțiva kilometri de Bistrița, Ioan Mutrescu (șef în cadrul unei...

  VIDEO: Școala SF.MARIA își prezintă oferta pentru anul școlar 2020-2021

  Absolvenții cls a VIII-a, care doresc sa se orienteze spre una din meseriile : bucătar, mecanic, frizer...

  Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a avut din nou ca oaspeți elevi din județ, de data aceasta de la Școala Gimnazială „Vasile Scurtu” din Parva, care au ținut să participe la o călătorie virtuală spre centrul Pământului. Iar acest lucru s-a întâmplat … de-adevăratelea la atelierul de geografie programat în cadrul programului „Vacanța la biblioteca – fabrica de idei estivale”, sub îndrumarea profesorilor Sorina Crina Peter și Mircea Peter.

  „Astăzi am explorat vulcanii și am învățat despre cum erup ei. Am aflat lucruri interesante despre mai mulți vulcani, cum este vulcanul Etna, din Italia și despre vulcanul Fuji din Japonia. Știm că vulcanii au creat Pământul, dar l-au și afectat, din cauza cutremurelor. Nu am mai venit niciodată la Biblioteca Județeană din Bistrița și cred că este foarte frumoasă!”, ne-a povestit Denis, elev în clasa a treia la Școala Gimnazială „Vasile Scurtu” din Parva, fascinat de măreția vulcanilor de pe planetă.

  Povestea a mers chiar mai departe. „Am aflat tot felul de lucruri despre centrul Pământului și despre miezul vulcanilor. Vulcanul este un loc prin care lava din centrul Pământului iese la suprafață și erupe. Venirea noastră la Biblioteca Județeană a fost o experiență foarte frumoasă deoarece chiar am învățat lucruri despre care nu știam înainte și cred că este bine ca în vacanță să mai și studiem astfel de lucruri”, ne-a spus Alexandra, din clasa a patra.

  „Când am auzit despre ce se face în vacanță la Biblioteca Județeană, am hotărât să participăm și noi, iar copilașii au fost foarte încântați. Lor le place să citească, așa că noi încercăm să achiziționăm cărți pentru învățământul primar, să avem biblioteca noastră, cum există și la nivelul gimnazial. Da, copiii sunt atrași de geografie, mai ales că ei, fiind până într-a patra, încă nu au învățat prea mult despre geografie. Suntem încântați și o să mai venim aici”, a declarat pentru site-ul www.bjbn.ro profesoara Liana Scurtu.

  Atelierul de geografie s-a desfășurat în clubul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”, iar profesorii care l-au susținut s-au arătat foarte mulțumiți la finalul acestuia, cu atât mai mult cu cât ei fac voluntariat în cadrul acestui program. „Atelierul a fost o îmbinare a noțiunilor teoretice cu cele practice. Am realizat machete, mulaje și experimente, încercând astfel să le captăm atenția copiilor asupra problemelor științifice legate de Pământ, având în vedere că a călători în spațiul aerian și în spațiul cosmic este posibil, la fel și în zona subacvatică, dar,  deocamdată spre centrul Pământului lucrul acesta este, încă, o enigmă. Mă bucur foarte mult că au venit copii din județ, din Parva, pentru că a fost o oportunitate extraordinară de a discuta cu ei, de a le împărtăși din tainele Pământului într-un mod interactiv”, a spus la finalul întâlnirii Crina Peter, profesoară de geografie la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița.

  Copiii din Parva au făcut apoi un tur al Bibliotecii Județene „George Coșbuc”, ghid fiindu-le însuși managerul instituției, scriitorul Ioan Pintea. „Sunt atât de multe cărți aici! Este foarte frumos”, a exclamat admirativ la finalul vizitei Ionel, din clasa a șaptea.

  Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud are deschise porțile pentru toți elevii din județ care vor să participe la acțiunile organizate aici.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Doina Pană: După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini!

  Deputatul bistrițean Doina Pană spune că dintre  cele 16 legi votate astăzi în Parlament, toate...

  GEORGIU DANIEL: Obiecte din Epoca Bronzului descoperite de seniorii detectiei de metale la Bistrita

  Săptămâna trecută, la începutul weekend-ului, la doar câțiva kilometri de Bistrița, Ioan Mutrescu (șef în cadrul unei firme de securitate), însoțit de...

  VIDEO: Școala SF.MARIA își prezintă oferta pentru anul școlar 2020-2021

  Absolvenții cls a VIII-a, care doresc sa se orienteze spre una din meseriile : bucătar, mecanic, frizer - coafor - manichiurist -...

  Dramă într-o familie din Rodna: Un copilaș de cinci ani a murit azi-noapte după ce a fost scos din râul Someș

  UPDATE SJU Bistrița: În ciuda eforturilor medicilor, copilul de 5 ani, adus în această seară de la Rodna în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -