Acasă POLIŢIE Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere este în creștere pe drumurile din...

Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere este în creștere pe drumurile din județul Bistrița-Năsăud

0

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție al județului Bistrița-Năsăud a organizat astăzi o conferință de presă, prima pentru  comisarul șef de poliție Mihai-Ovidiu Lupșa , împuternicit inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Tema principală a întâlnirii cu presa a fost analiza activităților desfășurate de către polițiști în primul semestru al acestui an.

De asemenea, la eveniment a participat comisarul şef de poliţie Bogdan Constantin-Alexandru, adjunctul şefului inspectoratului pe linie de ordine şi siguranţă publică, care a prezentat principalele măsuri dispuse pentru creșterea gradului de siguranță publică și reducerea riscului rutier, în BN.

Potrivit șefului IPJ BN, comisarul șef Mihai Lupșa, deși în perioada ianuarie-iunie 2017, în BN s-au înregistrat un număr de 233 de accidente rutiere, mai puțin cu 12 decât în perioada similară a lui 2016, a crescut numărul accidentelor grave cu victime. E vorba de o creștere de 19,18%, de la 73 la 87, în timp ce numărul persoanelor grav rănite crește cu 35,38%, adică de la 65 la 88. De asemenea, crește și numărul persoanelor decedate cu 15 procente.

Cu toate acestea, accidentele mortale din ultima perioadă, relevă incidența a doi factori generatori: nerespectarea regulilor de trecere la nivel de cale ferată și neacordarea de prioritate pietonilor.

Conform raportului prezentat de comisarul șef Mihai Lupșa, aproape 20 de mii de sancțiuniau fost aplicate de echipajele Poliției Rutiere, în perioada analizată fiind suspendate un număr de 1251 de permise și 352 de certificate de înmatriculare. De altfel, în urma unor condamnări definitive ale instanțelor de judecată, 89 de persoane au rămas definitiv fără permise de conducere.

 

 

 

Exit mobile version