Acasă Politica Nu a fost o decizie uşoară să prezentăm în faţa întregii ţări...

Nu a fost o decizie uşoară să prezentăm în faţa întregii ţări nişte nerealizări care există

0

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu a recunoscut astăzi că PSD nu trece prin moment feicite: „Nu e un moment simplu, ar fi absurd să spunem că aceste lucruri pot fi tratate superficial, să ne facem că nu există. E un moment complicat şi pentru PSD, şi pentru guvernarea în sine. Puteam să nu luăm nicio măsură, aşa cum s-a în ultimii 27 de ani, tot ceea ce nu este bine să ascundem. Nu a fost o decizie uşoară să prezentăm în faţa întregii ţări nişte nerealizări, care există, care trebuie îndreptate, pentru că acesta a fost angajamentul nostru. (…) Există două decizii în unanimitate ale Comitetului Executiv Naţional, care nu este o structură fără fond, fără formă, este structura aleasă de către Congresul partidului, unde au participat reprezentanţii tuturor mebrilor PSD. Sunt două decizii în unanimitate, iar eu, parlamentar al PSD am de gând să respect aceste decizii”, a declarat parlamentarul Daniel Suciu.

El  a precizat că este „regretabil” că s-a ajuns în această situaţie, de a retrage sprijinul politic şi de excludere a unui membru cu vechime de 21 ani. „PSD este format din 600.000 membri care şi-au ales structuri de conducere şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, şi la nivel naţional. Fostul Guvern, care astăzi nu mai există, a fost propus şi validat de către Comitetul Executiv Naţional la fel, în unanimitate. Din păcate, premierul şi cabinetul domniei sale nu mai au susţinerea acestei structuri de conducere statutare a PSD, prin urmare intrăm în detalii tehnice, pe Constituţie, pe Regulamentul de funcţionare al celor două Camere şi sperăm ca în cel mai scurt timp această criză să se finalizeze pentru că nu ne face bine.

Atît Suciu cât şi senatorul Deneş au explicat că se ascund şi îşi asumă toate deciziile luate de PSD la nivel de CEx: “    Nu ne ascundem, ne asumăm deciziile PSD, ne asumăm şi cele bune ale guvernării şi neîmplinirile. Cine ne cunoaşte pe noi trei – îmi permit să vorbesc şi în numele doamnei deputat Doina Pană – ştie ce fel de oameni suntem.  Nu are de-a face nimic cu ceea ce se discută în spaţiul public. Şi noi am vorbit cu colegii noştri primari, cu colegii de partid, înainte de toate suntem social-democraţi. Suntem membri ai PSD şi oricât de dureroasă ar fi această deciziei, o vom lua. Mai important decât orice este să punem în practică un document oficial votat de Parlament şi obligatoriu pentru Guvern, adică programul de guvernare”, a conchis deputatul Suciu.

 

Exit mobile version