Acasă Administratie Noul Consiliu Judeţean a fost validat şi a intrat în pâine. BN...

Noul Consiliu Judeţean a fost validat şi a intrat în pâine. BN va fi condus de triumviratul Radu Moldovan, Alexandru Pugna şi Ioan Ţintean

0

Prima şedinţă a noului consiliu judeţean, for care va administra Bistriţa-Năsăud în următorii patru ani, a fost condusă până la realegerea lui Radu Moldovan în funcţia de preşedinte,  de decanul de vârstă al aleşilor judeţeni, colonelul în rezervă, fostul primar al comunei Coşbuc, Niculae Anghel.

Ca şi în cazul municipiului, Consiliul Judeţean este dominat de PSD, partid care este reprezentat de 19 aleşi judeţeni:  Radu Moldovan, Alexandru Pugna, Maria Ulecan, Ioan Fechete, George Pop, Anghel Niculae, Andrei Suciu, Ileana Moldoveanu, George Cicedea, Doreta Oltean, Ciprian Ceclan, Nicolae Lupșan, Vasile Puica, Alin Demian, Dan Birișiu, Flaviu Giurgiuca, Mihai Forai, Angelo Manea, Ramona Salak.

 

De pe lista PSD s-au retras Doina Pană, Ioan Deneş, parlamentari, dar şi Bogdan Gruia Ivan sau Oana Pirslopan, cărora li s-a adăugat şi Crina Clapou.

 

Şi la PNL a intevenit o modificare, în locul lui Dorel Avram de la Maieru a revenit în plen Emil Neia Lăcătuş,astfel că PNL va fi reprezentat de următorii nouă aleşi judeţeni: Eugen Curteanu, Doris Moldovan, Gheorghe Scuturici, Monica Săsărman, Dumitru Mureșan, Vasile Marc, Robert Sighiartău, Florin Moldovan, Emil Neia Lăcătuș.

 

Partidul cel mai câştigat din acestea alegeri este, de fapt, o alianţă, ALDE, liderul acestei formaţiuni politice, Ioan Ţintean, fiind ales vicepreşedinte al CJ, alături de Alexandru Pugna, cel care continuă cu un al doilea mandat pe această funcţie. Tot pe lista ALDE mai figurează şi Constantin Braşoveanu şi Mirela Cârcu.

 

Radu Moldovan: “Vreau să le mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată, aș vrea să mulțumesc în mod special celor aproximativ 66.000 de locuitori ai județului care au girat cu încredere lista de consilieri PSD și care mă încarcă pe mine și pe colegii mei cu o foarte mare responsabilitate. În acest for, toți cei 31 de consilieri județeni avem un singur interes: să facem viața cetățenilor județului Bistrița-Năsăud un pic mai bună. Vă asigur de toată deschiderea mea, de toată transparența și seriozitate în a asculta pe fiecare dintre dvs., de a asculta propunerile constructive pe care le aveți pentru dezvoltarea județului. Știm ce avem de făcut, sunt pregătit ca de astăzi să continuăm munca pentru bunăstarea cetățenilor din județul nostru. Voi reprezenta în continuare toți cetății județului. Partea politică s-a încheiat, fiecare vom fi în slujba celor peste 300.000 de locuitori”

Exit mobile version