joi, mai 28, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Noua moţiune de cenzură. Opoziţia încearcă să schimbe Guvernul PSD-ALDE/ Dăncilă: PSD va asigura cvorumul, dar nu va vota

  Must Read

  27 de decese au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud

  Este vorba de un bărbat din orașul Beclean, care a fost depistat cu CoVid-19 în data...

  VIDEO: 4 tronsoane de drumuri județene au intrat în reabilitare

  Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, care a...

  BECLEAN: Caius Cârcu este nemulțumit de poluarea din zona unde funcționează stația de asfaltare a LDP SA

  Caius Cârcu, consilier local PMP în orașul Beclean scrie pe pagina sa de socializare că...

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Opoziţia va depune moţiunea de cenzură în cel mai scurt timp, posibil chiar miercuri, adăugând că se poartă discuţii inclusiv cu parlamentari ai PSD şi ALDE.

  ”Discuţiile continuă până la depunerea moţiunii de cenzură. Dorinţa noastră este să depunem moţiunea într-un timp cât mai scurt, probabil miercuri”, a declarat Ludovic Orban.

  Preşedintele PNL a adăugat că se vor purta discuţii cu parlamentarii partidelor de guvernare, PSD şi ALDE, pentru atragerea a cât mai multor voturi pentru moţiunea de cenzură.

  ”Vom continua discuţiile cu celelalte grupuri parlamentare şi individual cu ceilalţi parlamentari PSD şi ALDE”, a adăugat Ludovic Orban.

   

  Acesta a mai spus că, în prezent, se poartă discuţii cu USR, PMP, Pro România şi UDMR.

  Viorica Dăncilă, despre moţiunea de cenzură: Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota

  Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare ale PSD, că deputaţii şi senatorii social-democraţi vor fi prezenţi în plen pentru cvorumul necesar moţiunii de cenzură dar nu vor vota.

  Am discutat cu colegii mei deputaţi şi senatori despre moţiunea de cenzură. Am convenit ca această moţiune să o tratăm cu seriozitare, să participe colegii la dezbateri, să ia cuvântul şi bineînţeles să mergem mai departe. Am discutat despre organizarea Congresului. Am solicitat colegilor mei să vină cu propuneri legate de programul partidului, dar şi în legătură cu programul de guvernare. Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota. Eu nu pot decât să fiu de acord cu propunerea lor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, marţi, la Parlament.

  Cum vor considera dânşii”, a adăugat Dăncilă, întrebată dacă vor rămâne în sala sau nu.

  Ciolacu: Alianţa PSD-ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moţiunea, matematic vorbind

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, referitor la moţiunea de cenzură pe care Opoziţia a anunţat că o va depune cel mai probabil miercuri, că Alianţa PSD-ALDE are suficiente voturi încât aceasta să nu treacă în Parlament.

  „Avem suficiente voturi ca moţiunea să nu treacă. Nu este nicio problemă. Vorbim de o moţiune care încă nici nu a fost depusă. Alianţa PSD+ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moţiunea, matematic vorbind. Vorbim de o moţiune care încă nici nu a fost depusă, vorbim de o săptămână de ea, poate nici nu o mai depun. Noi dorim, la fel ca şi Opoziţia, ca această moţiune să intre cât mai repede la vot. După ce o depune, vedem ce cuprinde moţiunea şi aşa mai departe. Moţiunea nu va trece şi nu văd alte probleme”, a declarat Marcel Ciolacu.

  Parlamentarii PSD au decis să fie prezenţi la moţiunea de cenzură, dar să nu voteze – surse

  Grupurile deputaţilor şi senatorilor PSD au decis, marţi, să fie prezenţi în sală, dar să nu voteze moţiunea de cenzură a opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

  Decizia a fost luată în şedinţa grupurilor reunite parlamentare ale PSD care a durat două şi la care a participat şi premierul Viorica Dăncilă.

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  27 de decese au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud

  Este vorba de un bărbat din orașul Beclean, care a fost depistat cu CoVid-19 în data...

  VIDEO: 4 tronsoane de drumuri județene au intrat în reabilitare

  Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, care a vorbit astăzi despre faptul că,...

  BECLEAN: Caius Cârcu este nemulțumit de poluarea din zona unde funcționează stația de asfaltare a LDP SA

  Caius Cârcu, consilier local PMP în orașul Beclean scrie pe pagina sa de socializare că , de multă vreme traiul...

  Deputatul Ionuț Simionca a votat pentru modificarea START UP NATION

  Parlamentul a votat astăzi un proiect de modificare a programului Start-up Națion. Modificările vizează noi punctaje în funcție de mai multe...

  Doar 3 din cei 21 de consilieri locali bistrițeni și-au completat declarațiile de avere

  „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -