Acasă EVENIMENT Nicolae Moldovan: „ Ioan Turc nu ştie nimic despre ceea ce se...

Nicolae Moldovan: „ Ioan Turc nu ştie nimic despre ceea ce se întâmplă în oraşul Beclean”

0

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan i-a răspuns preşedintelui PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, cel care l-a acuzat într-o conferinţă de presă că tratează cu indiferenţă problema cabinetelor stomatologice pentru preşcolari şi elevi.

„Ioan Turc nu cunoaşte problematica de la Beclean! La ora actuală, avem cel puţin 12 medici stomatologi în oraşul Beclean şi vor mai veni încă doi sau trei. Asta e foarte important de ştiut – o mare parte din aceşti medici stomatologi prestează gratuit servicii stomatologice preşcolarilor şi elevilor care provin din familii cu mai puţină potenţă financiară. Atât timp cât această activitate poate fi făcută la standarde înalte, a improviza un cabinet mi se pare o chestiune oarecum deplasată”, spune Nicolae Moldovan.

În acest context, edilul Becleanului a vorbit că, totuşi, în ordinea priorităţilor, primăria ia în considerare amenajarea şi dotarea unui astfel de cabinet în cadrul unei şcoli: „ Vom face un mic studiu de piaţă, să vedem dacă comunitatea are nevoie de acest cabinet, însă, trebuie ştiut faptul că un cabinet stomatologic la standarde europene cu toate dotările nu e chiar o chestiune ieftină. Vă dau un singur exemplu, banal oarecum, dar important în economia cabinetului: scaunul stomatologic şi al cărui cost trece de 15 mii de euro”, explică Moldovan.

El a mai precizat că nu are nici cea mai vagă intenţie de-a amenaja şi mobila un cabinet din donaţii sau din alte surse mai de mâna a doua: „ În acest caz, avem criterii foarte stricte de sterilizare, siguranţa pacientului”, mai punctează Moldovan.

Cu toate acestea, primarul Nicolae Moldovan a subliniat faptul că marea problemă în acest demers rămâne, totuşi, medicul stomatolog şi care să accepte să facă doar acest gen de serviciu: „ Noi ne confruntăm cu o mare lipsă de medici şi la spitalul orăşenesc şi, unde avem salarii foarte bune. E simplu să ieşi în tot felul de conferinţe de presă şi să dai indicaţii, asta în condiţiile în care, habar nu ai realitatea din teren”, a conchis Nicolae Moldovan.

Ce a spus Ioan Turc?

Reamintim faptul că  luni, 23 octombrie, preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc a criticat în termeni duri faptul că mai multe primării din judeţ, inclusiv cea a oraşului Beclean , gestionează în mod defectuos problema cabinetelor stomatologice pentru copii.

Turc a explicat că aceste cabinete stomatologice sunt amenajate de către primării iar medicii stomatologi sunt renumeraţi de către Ministerul Sănătăţii prin intermediul primăriilor. Liderul liberal spune că serviciile stomatologie pentru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, sunt gratuite: “ Din păcate, există un dezinteres profund condamnabil faţă de înfiinţarea şi susţinerea funcţionării acestor cabinet”, susţine Turc. Legat de oraşul administrat de Nicolae Moldovan, Turc a spus atunci  că toate adresele trimsie de Marius Pop la primărie „s-au pierdut în neant” (…) Nu înţeleg ce aşteaptă primarul Moldovan, socialistul Nicolae Moldovan care, ar trebui să înţeleagă că sunt foarte mulţi copii care provin din familii cu posibilităţi reduse, şi că ei nu beneficiază de gratuitate pentru intervenţiile stomatologice, ori acest lucru pentru un oraş ca şi Becleanul este nepermis. Cum să nu amenajezi un cabinet stomatologic pentru copiii proveniţi din familii nevoiaşe dacă te numeşti socialist?”, a punctat Ioan Turc.

Exit mobile version