sâmbătă, iunie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  NEFARIOUS sau povestea jocurilor de dincolo de telefoanele mobile

  Must Read

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un...

  Cea de-a treia zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității a fost ziua dedicată siguranței pe internet, astfel că, în prima parte a zilei de miercuri, două clase de liceeni din cadrul Colegiului Tehnic INFOEL au primit vizita polițiștilor de prevenire, împreună cu specialiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate.

  Polițiștii le-au explicat adolescenților cât este de important să-și cunoască personal toți prietenii de pe rețelele de socializare, să nu discute cu persoane necunoscute, cum să-și protejeze conturile, parolele și adresele de e-mail. Cu scopul de a-i conștientiza cu privire la traficul de persoane, polițiștii, împreună cu profesorii de la clasă le-au proiectat celor prezenți, filmul NEFARIOUS.

  Cea de-a doua parte a zilei a fost dedicată celor de școală generală, copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, copii care, din păcate, au ”uitat” să se joace. Și-au adus aminte, împreună cu ei, polițiști și cadre didactice, care le-au adus toate cele necesare pentru joaca în aer liber. Pentru aproape trei ore, în Parcul Mare din municipiul Bistrița, copiii au înlocuit telefoanele mobile, smartwach-urile și tabletele, cu crete colorate, elastic, mingi, coarda și cărți de joc…și nimeni nu le-a simțit lipsa.

  Încurajați să găsească motive pentru care ar renunța la telefoanele mobile în favoarea timpului petrecut în aer liber, copiii au găsit surse nebănuite de creativitate și au compus sloganuri care mai de care mai interesante: ”Culoare, nu ecrane!”  ”Lăsați jocurile pe telefon, explorați lumea!”  ”Alege viața normală, nu cea virtuală!”  ”Telefonul mobil nu îți va fi prieten!”

   

  La sfârșitul activităților, bomboanele virtuale au fost înlocuite și ele cu cele din viața reală, cele care dau gust copilăriei. A fost o plăcere să ne amintim de copilărie, mulțumim, copii!

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -