Acasă Politica Politica Locala MUTĂRI ŞI PERMUTĂRI POLITICE: Ioan Ţintean, la Camera Deputaţilor, Ioan Moniţa, la...

MUTĂRI ŞI PERMUTĂRI POLITICE: Ioan Ţintean, la Camera Deputaţilor, Ioan Moniţa, la Senat?

0

ALDE Bistriţa-Năsăud este una din formaţiunile politice care a reuşit să se impună drept a treia forţă politică a judeţului, după ce la alegerile locale a câştigat  şapte primari,  trei consilieri judeţeni, 80 de consilieri locali, plus consilierii locali, în număr de 21, care au obţinut mandate în interiorul alianţelor ALDE-PSD sau PSD-ALDE. Mai mult, în urma negocierilor cu PNL, Ioan Ţintean a fost desemnat şi votat vicepreşedinte al CJ iar Gelu Muti, viceprimar al municipiului Bistriţa.

Ioan Ţintean

Cu o vastă şi importantă experienţă politică şi administrativă, Ioan Ţintean a ocupat în ultimii trei ani funcţia de prefect al BN, doar că acesta este unul din liberalii care au pus umărul timp de 23 de ani la construirea filialei judeţene a acestei formaţiuni politice. Fost consilier local, judeţean, preşedinte şi deputat PNL BN, Ioan Ţintean nu neagă faptul că îşi doreşte un mandat de deputat, acum însă din partea ALDE, formaţiune politică cu care a avut rezultate bune la alegerile locale.

“Este o variantă de lucru! Nu pot să zic că nu îmi propun să ajung, din nou, În Camera Deputaţilor”, ne-a spus Ţintean. El a mai subliniat faptul că expertiza sa în domeniul administraţiei poate fi de folos în viitoarele legi care vor schimba administraţia din România.

Ioan Moniţa, primar Romuli

Primar în Romuli din 2004,  Ioan Moniţa a reuşit să facă foarte multe lucruri pentru comuna în care s-a născut. Acum, potrivit unor surse credibile din ALDE, Ioan Moniţa va fi un fel de reprezentant al aleşilor locali ai ALDE BN în Senatul României, el urmând, probabil să ocupe primul loc pe lista democrat-liberalilor pentru prima cameră reprezentativă.

 

Exit mobile version