Acasă Administratie Monitorizarea mașinilor primăriei Bistrița prin GPS dar și a consumului de carburant,...

Monitorizarea mașinilor primăriei Bistrița prin GPS dar și a consumului de carburant, proiect PER respins de Executiv

0

Convocată pentru ziua de 24 iunie cu începere de la ora 14:00,  ședința ordinară de consiliu municipal are pe ordinea zi și două proiecte inițiate de ecologiștii Mircea Archiudean și Teodor Mârza. Unul dintre aceste proiecte face referire la monitorizarea mașinilor de serviciu ale primăriei Bistrița prin GPS, dar și la măsurarea carburantului folosit de aceste autoturisme. De asemenea, consilierii PER ar mai fi dort ca tot parcul auto al municipalității să fie inscripționat.

Așa cum era de așteptat, într-un raport semnat de directorii de la direcția juridică, respectiv servicii publice, inițiatorii proiectului respectiv sunt informați de faptul că există deja un plafon stabilit pentru fiecare mașină a parcului auto, plafon care încadrează consumul de carburant în normativele prevăzute de legea 258 din 2015

Nu se justifică un asemenea proiect de hotărâre, spun cei de la primăria Bistrița, mai ales că există foi de parcurs și o montorizare strictă a fiecărei deplasări: ” Nu avem raportate niciun fel de depășiri ale cotelor alocate”.

În ceea ce privește monitorizarea vehiculelor prin GPS, municipalitatea spune că implementarea unuui asemenea sistem are prețuri foarte ridicate, undeva la peste 15 mii de euro, bani care nu există la această oră la bugetul local.

Exit mobile version