Modificările la Codul Penal au trecut şi de Camera Deputaţilor. Cum au reacţionat bistriţenii Cristina Iurişniţi, Robert Sighiartău şi Ionuţ Simionca ?

Must Read

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM...

Proiectul pe modificările Codului Penal a primit votul final în Camera Deputaţilor, camera decizională înainte de promulgare. Adoptarea în Camera Deputaţilor a fost la limită, cu doar două voturi peste minimul necesar. Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat, marţi, raport de admitere la modificările aduse Codului penal, cu 12 voturi ”pentru”, şapte împotrivă şi două abţineri.

Cristina Iurişnţi, USR:

„Azi Coalitia PSD- ALDE a hotărât că e în regulă să furi, să faci abuz în serviciu, să se scurteze perioada de cercetare a dosarelor în care sunt implicați criminali, hoți, a violatorilor si pedofolilor ! Legea nu se referă doar la Dragnea și abuzul în serviciu, ci și la cetățenii obișnuiți! De exemplu, dacă un infractor cercetat în 2013 nu a ajuns încă să fie dovedit în justitie, scapă de urmărire si de pedeapsă! PSD avea nevoie de 165 de voturi, a obținut 167. Codul penal a trecut cu ajutorul minorităților. Dacă se găseau 3 persoane cu bună credință dintre aceștia, ar fi fost în regulă, sau prezenți din cei absenți, pe care se putea conta!

Iată situația votului
PSD – 142 voturi pentru
ALDE – 15 voturi pentru
Minorități – 9 voturi pentru (2 contra, 1 nu a votat)
PMP – 1 vot pentru (8 contra).Cel care a votat pentru a fost pe loc exclus din PMP.
S- a vândut scump cu siguranță!
USR – 24 voturi contra
PNL – 63 voturi contra
UDMR – 19 abțineri

Codul Penalilor a trecut astăzi de Parlament, dar nu va intra în vigoare în această formă! Noi, USR, o vom contesta la CCR și vom alerta partenerii noștri interni și externi.

Între timp cetățenii pot să semneze inițiativa cetățenească #farapenali. 500.000 de români îl pot demite pe Liviu Dragnea și să oprească pe oricare alt condamnat penal, definitiv, să ocupe funcții publice, până la reabilitarea sa!

După ziua de azi, oamenii au nevoie mai mult ca oricând de speranță, așa că vă rog să le dați motive să lupte în continuare!

Robert Sighiartău, PNL:

”Noul Cod Penal e o invitație la furt și abuz în serviciu. E o dedicație pentru infractorii din administrația publică din România. Senatorii PSD-ALDE cu sprijinul UDMR au trecut toate modificările care au ca scop albirea infractorilor. Adică nu mai trebuie să slujim interesul public, dar putem să acționăm în interesul unui public, al unui grup de interese cu un comportament și un șef din lumea a patra. Este inacceptabil să scoți din sertar, înainte de ședință, toate măsurile care îi apără pe infractori. Despre ce dezbatere vorbim, când această majoritatea toxică nu mai ține cont de nimic? Vom semnala în continuare toate abuzurile și le vom cere socoteală”

 

Ionuţ Simionca, PMP:

„Niciodată nu o să girez, prin votul meu, ridicarea hoției la nivel de fală națională!
AM VOTAT ASTĂZI IMPOTRIVA MODIFICĂRILOR CODULUI PENAL, un cod cu dedicație, care desființează infracțiunile comise de liderii actualei puteri.
Legea adoptată astăzi va rămâne în istorie ca o încercare a lui Liviu Dragnea de a îngenunchia justiția și țara.”
Românii merită să fie conduși de politicieni cinstiți și patrioți, iar Liviu Dragnea trebuie să dispară cât mai curând din politica românească!

Reamintim că:

Comisia special pentru legile justiţiei a dat, luni, raport de admitere proiectului de lege care aduce modificări Codului penal. Raportul a fost adoptat, marţi de plenul Senatului, în calitate de prim for sesizat.

Forul de specialitate a aprobat mai multe modificări la Codul penal, printre care redefinirea grupului infracţional organizat. Comisia a eliminat complet articolul referitor la neglijenţa în serviciu comisă de funcţionarul public şi a adoptat propunerea PSD prin care se introduce un prag pentru abuzul în serviciu echivalent cu un salariu minim brut pe economie, însemnând 1.900 de lei.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM Bistrița reușind să ocupe locuri...

În cazul depozitelor ilegale de deșeuri: Primăriile din  Monor și Dumitrița  amendate cu 5, respectiv 15.000 de lei. Subprefectul Decsei Attila: ”Doar cu amenzi...

Comisia pentru verificarea stării de salubritate a localităților, cursurile de apă și a căilor de comunicații din județul Bistrița-Năsăud s-a întrunit astăzi în sala...

Valul 3 aproape de final: 7 cazuri noi. Rata de incidență în Bistrița e de 0,91 și în județ de 0,82. Peste 74.000 de...

Valul 3 al epidemiei de Covid 19 pare să se apropie de final. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -