Pro Politica

MITOCANII DE BISTRIȚA… ÎN ACȚIUNE… Ei au distrus expozitia elevilor de la ”Coneliu Baba”

Expoziția cu obiectele de artă create de elevii de la ”Corneliu Baba” ce are loc în fiecare sfârșit de noiembrie și, asta de 15  ani, a fost în această seară vandalizată de persoane necunoscute. Imaginile vorbesc de la sine iar textul scris de Miruna Prișcorniță pe facebook spune totul despre faptul că nesimțirea și mitocanii sunt o prezență constantă în Bistrița:

” In fiecare an, de mai bine de 15 ani, in noiembrie, Liceul de Arte „Corneliu Baba”, Bistrita, sărbătorește prezenta lui in viața orașului… Elevi și profesori oferă orasului și oamenilor lui culoare, pasiune, momente inedite.
Anul acesta pălării, poezie, muzica, obiecte tridimensionale, ceramica, desen, grafica, pictura, machete, papuci albaștri – călăuză pentru o zi – și bannere colorate. Va mulțumim ca sunteți și ați fost alături de noi, munca noastră și a profesorilor noștri va este dedicată. E un dar pe care vi-l oferim… și pe care unii îl apreciază, iar alții nu. Poate ca nu toate lucrările și obiectele noastre sunt pe gustul tuturor, dar noi experimentam, învățam acum ce înseamnă fenomenul artistic, vrem sa avem suficiente experiențe care sa ne ajute sa evoluam. Le mulțumim profesorilor noștri și Dumneavoastră, celor care ne încurajați.
Iar pe cei care ne-au distrus lucrările – munca noastră, o parte din ceea ce suntem noi – ii rugam sa înțeleagă ca au dreptul sa nu agreeze lucrările noastre, dar nu au dreptul sa le distrugă.
Lucrările distruse înseamnă IGNORANTA, NEPĂSARE, RĂUTATE. Și e dureros…
Va rugam sa distribuiți aceasta postare. 24.11.2017

Miruna Prișcorniță

Exit mobile version