luni, iunie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Mini-vacanţa de Rusalii asigurată de 130 de jandarmi!

  Must Read

  În perioada imediat următoare şi pe toată perioada sezonului estival, se desfășoară multiple activități în spațiul public, la care participă numeroase persoane, iar în zonele montane se constată o creștere a turiştilor spre/dinspre stațiunile turistice şi în zonele frecventate atunci când vremea permite, fapt ce impune adaptarea misiunilor din competența Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, astfel încât să fie asigurată o capacitate corespunzătoare de acțiune și intervenție pentru asigurarea unui climat de normalitate şi crearea condițiilor necesare creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

  Astfel, în perioada mini-vacanţei care se apropie sunt organizate manifestări publice prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe şi Catolice, manifestări cultural – artistice cu public numeros, context în care se impune adoptarea de măsuri coerente și adecvate pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în zona lăcașurilor de cult, în zona montană, în piețe sau în alte locuri publice. Jandarmii asigură măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice şi religioase din localităţile Figa, Beclean, Căianu-Mic, Bichigiu, Căianu-Mare, Năsăud, Sîngeorz-Băi, Rodna şi Piatra –Fîntînele.

  Jandarmii montani – misiuni în perioada mini-vacanţei de Rusalii

  Jandarmii montani se vor afla permanent în zonele de agrement special amenajate pe raza judeţului, în zonele montane. Jandarmii Postului Staţiune Balneară Sîngeorz-Băi, vor asigura măsurile de menţinere a ordinii publice pe raza staţiunii.

  Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie în zonele turistice şi pe traseele montane frecventate de către turişti din Parcul Naţional Munţii Rodnei, Valea Blaznei şi Valea Vinului iar jandarmii Postului Montan Piatra-Fîntînele vor asigura măsurile de ordine publică, atât în zona Castelului Dracula, în zona Lacului Colibiţa cât şi pe raza localităţilor Bistriţa-Bîrgăului şi Prundu-Bîrgăului.

             Informaţii suplimentare

  Având în vedere faptul că unele persoane doresc să îşi petreacă această mini-vacanţă în aer liber, jandarmii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, care reglementeazã aceste activitãţi desfãşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unitãţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei, generat de practicarea inadecvatã a activitãţilor de picnic.

  Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate de respectarea de către turişti a unor reguli de bază atunci când se află în natură: să nu aprindă focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.

  De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna şi Piatra Fîntînele în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la112.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...

  DE LUNI SE DESCHID TERASELE. Ce aveţi voie şi ce nu aveţi voie să faceţi: ÎNCĂ EXISTĂ MAI MULTE RESTRICŢII

  Începând de luni se deschid terasele şi plajele. Din 1 iunie sunt permise activităţile de preparare, servire şi consum...

  De luni, circulăm liber, fără restricții. Nu mai e nevoie să justificăm motivul pentru care ieșim din localitate

  De luni circulăm liber, fără restricții. Dispar și ultimele declarații pe proprie răspundere care mai rămăseseră în vigoare, cele pentru deplasările în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -