Acasă EVENIMENT Mii de persoane au participat la Năsăud la Ziua Costumului Popular.

Mii de persoane au participat la Năsăud la Ziua Costumului Popular.

0

Ziua Costumului Popular a fost marcată la Năsăud de mii de locuitori ai judeţului nostru, de toate vârstele şi profesiile, de toate culorile politice, pentru că evenimentele pentru promovarea culturii naționale pot uni energiile pozitive. Ţara Năsăudului, “patria costumului popular”, intră astfel în istorie, fie şi cu două recorduri mondiale. O numărătoare strictă a mii de oameni nu poate înlocui, însă, povestea unui demers unic şi mai ales poveştile fiecărui participant, ale costumului popular ce ia-a amintit fiecăruia de copilărie, de bunici, de părinţi, de tradiţii şi obiceiuri.

Eforturile tuturor, participanţi şi organizatori, au fost mari, deopotrivă, iar Dumnezeu a fost duminică năsăudean, dând soare şi ceva nori, dar fără niciun strop de ploaie, în ciuda tuturor prognozelor meteo.

14 mai 2017 intră astfel în istoria locală, naţională şi mondială. Poate peste câteva zile se va găsi un alt oraş, o altă ţară să aibă 20.000 de oameni, însă  ceea ce contează cel mai mult a fost dovada că nu ne-am uitat neamul şi ţara şi că putem purta cu mândrie costumele populare lăsate din moşi strămoşi.

Locuitori din toate oraşele şi comunele judeţului, de la toate ansamblurile folclorice din judeţ, dar şi invitaţi din alte zone folclorice au venit la Năsăud să-şi etaleze frumoasele costume populare.

 

Exit mobile version