Acasă Politica Politica Locala MEMORIALUL IOAN COROBAN, in acest weekend la Sala Polivalenta

MEMORIALUL IOAN COROBAN, in acest weekend la Sala Polivalenta

0
Ediția a 9-a a întrecerii de handbal mixt va avea loc în 10 si 11 martie la Sala Polivalentă. Memorialul „Ioan Coroban” la handbal mixt se organizează în memoria fostului handbalist de performanţă, arbitru şi preşedinte al Colegiului Judeţean de Arbitri BN. Competiția este organizată de Direcţia judeţeană pentru sport şi tineret Bistriţa-Năsăud, Comisia judeţeană a arbitrilor de handbal Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia judeţeană de handbal Bistrița-Năsăud.
* Ioan Coroban (25 octombrie 1967 – 19 decembrie 2007) a practicat handbalul de la o vârstă fragedă la CSS Bistriţa, pană la terminarea junioratului. S-a îndreptat apoi spre cariera de arbitru, devenind în scurt timp foarte apreciat. A condus meciuri oficiale de la junior până la seniori – Liga naţională, totalizând aproape 500 de partide.
A înfiinţat împreună cu colegii o echipa de old–boys. În anul 2006 a contribuit la înfiinţarea clubului ”Handsport„.
Un an mai târziu, în 19 decembrie a trecut poarta veşniciei, la doar 40 de ani. În 2017, se împlinesc 10 ani de la decesul său. O perioadă de timp, Liceul cu Program Sportiv și Handsport au cinstit memoria lui Ioan Coroban organizand competiția la nivel de juniori. Întrecerea a fost preluată de Comisia judeţeana a arbitrilor de handbal din Bistriţa – Năsăud, structura pe care acesta a condus-o timp de mai mulţi ani.

Exit mobile version