Acasă EVENIMENT Marș de protest la Bistrița pentru pădurile tot mai puține ale României

Marș de protest la Bistrița pentru pădurile tot mai puține ale României

0

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, românii, ies duminică, 3 noiembrie, la ora 17.00, în stradă, pentru a cere stoparea defrișărilor ilegale și a disparițiilor tot mai numeroase de păduri. Așa cum se știe, județul Bistrița-Năsăud nu a scăpat de acest masacru verde, ultima catastrofă fiind înregistrată la Sângeorz Băi.

Marșul la nivel național este organizat de Tășuleasa Social, un ONG condus de Alin și Tibi Ușeriu, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, verzii punând și ei umărul la reușita acestei acțiuni.

În acest sens, liderul verzilor bistrițeni, Marius Bălan, face următorul apel către toți cetățenii din BN: ” Verzii bistriţeni fac apel la conştiinţa iubitorilor de mediu şi îi roagă să participe la marele miting naţional pentru salvarea pădurilor ţării. Menţionăm că această acţiune este organizată de Greenpeace România şi Agent Green. Numai împreună, iubitori ai naturii, putem opri hemoragia şi jaful furtului de lemn din pădurile noastre. Iată de ce noi găsim şi răspunsul asupra altui aspect îngrijorător privind faptul că ursul carpatin nu îşi mai găseşte locul în arealul său, datorită acestui jaf şi coboară tot mai des din păduri tocmai pentru a-şi căuta hrana pe care nu o mai găseşte din cauza omului”.

Marșul va avea locul de pornire în fața Palatului Administrativ (Prefectura, Consiliul Județean), duminică la ora 17:00. Traseul urmat de manifestanți este: Consiliul Județean – Bulevardul Republicii (până la Poliție) – Gheorghe Șincai (pănă în Piața Centrală) – str. Liviu Rebreanu – Consiliul Județean.

 

Exit mobile version