Acasă Politica Politica Locala MARIUS BĂLAN vrea să adopte copacii din piaţa Centrală

MARIUS BĂLAN vrea să adopte copacii din piaţa Centrală

0

Dragi prieteni, stimati bistriteni, cu totii suntem produsul mediului in care traim. Va rog sa-l aparati! Doresc sa va atrag din nou atentia asupra unor fapte regretabile, cu repetitie, pe care administratia o face de ani de zile si incalca legile de mediu privind spatiile verzi din orasul nostru.

Poate ca nu toti ati auzit de asa-zisul proiect de modernizare a Pietei Centrale care a fost votat in CL, urmand ca 104 copaci de aliniament sa fie taiati, iarba, florile si rondourile desfintate, urmand dalarea, betonarea intregii zone. Ce este mai grav este faptul ca administratia s-a ascuns de noi la dezbaterea publica si nu au fost prezentate toate cele 4 variante de proiecte. A fost ales doar unul, cu impact distructiv asupra mediului. Astfel a fost incalcata Legea 52 si 544 privind transparenta in administratie.

Veniti sa spunem un nu hotarat acestor stricaciuni si sa cerem abrogarea hotararii din CL prin care s-a votat acest proiect. Invit si consilierii locali sa ne explice de ce au votat proiectul care anuleaza munca primului primar roman, Corneliu Muresan, din anii 1934 si care a indraznit sa amenajeze aceasta piata in ciuda opozitiei a 1500 de sasi din aceea vreme. Este un act revoltator si de un cinism fara margini.

Bistrita trebuie sa semene cu ea insasi, ansamblul medieval arata foarte frumos in armonie cu natura.

Degeaba sarbatorim ora pamantului si stingem lumina, dar prin apucaturi administratia face exact pe dos privind spatiile verzi.

Sambata 16 Martie, ora 19:00 va astept la o intalnire in Piata Centrala sa adoptam cu sufletul un copac amenintat de drujba Primariei.

 

Exit mobile version