Marius Bălan îi cere primarului Creţu bani de la buget pentru adopţia de câini: 100 de lei per capitas

Must Read

Tragedia de la Spitalul VICTOR BABEȘ a fost ascunsă de Ministerul Sănătății și DSU-ul lui Arafat

Ministerul Sănătății și DSU au ieșit să comunice oficial despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde 3...

SCRIITOR LA ZIAR: Ţăcăneala propagandei pro-frică

Frica dezumanizează şi scade sistemul imunitar. Omul este vulnerabilizat în faţa virusurilor, a bolilor. Nu are putere să lupte...
Prezent la dezbaterea publică asupra bugetului pe 2016, ecologistul Marius Bălan i-a cerut primarului Creţu să aloce bani de la buget pentru adopţia de câini. El a spus că suma de 100 de lei per capitas, adică pe bucată câine adoptat ar fi o măsură binevenită şi civilizată.
Iata ce a mai cerut Bălan de la bugetul municipal:
 Achizitionarea casei Ioan Zidarul, monument emblematic pentru istoria Bistritei. Gasirea celei mai bune solutii pentru a i se da o destinatie: exemplu Casa Societatii Civile, unde Asociatiile, Fundatiile, ONG-urile sa se poata intalni pentru diferite activitati. Nu este lipsita de imprtanta si fosta biblioteca judeteana de pe Str. Garii.
2. Studiu trafic si proiect pentru redeschiderea traficului pe Str. Romana cu Dimitrie Cantemir. S-ar decogestiona astfel traficul de pe Bdul. Decebal.
3. Reinfiintarea unui obor (targ de animale si cereale) care sa vina in sprijinul crescatorilor din Jud. BN, locatia propusa: Sarata, aflata pe drumul oierilor din zonele cu traditie (Sieu, Ardan, Monor).
    Inclusiv vanzarea si sacrificarea mieilor sa se faca aici si nu in pietele alimentare din Mun. Bistrita si care da o nota de ev mediu acestei manifestari.
4. Iubitorii de animale care adopta un caine comunitar din Centrul de Detentie de la Primarie, sa fie stimulati pentru intretinerea lui pe toata durata vietii catelului cu suma de 100 RON/luna. Avand in vedere ca in fiecare an raman o groaza de bani neconsumati de la bugetul local, masura propusa mi se pare binevenita si civilizata.
5. Dublarea sumei in lei la capitolul spatii verzi. Cumpararea de specii de copaci de valoare dendrologica pentru aliniamentul stradal (ex: Alunul Ornamental – voi prezenta poze, seminte si sursa).
6. Interzicerea cu desavarsire a cheltuirii banului public si din alte surse pe proiecte care aduc atingere si distrugere spatiilor verzi, inclusiv amplasarea de chioscuri.
7. Un nou parculet pentru cetatenii care locuiesc in zona Subcetate.
8. Sactionarea si intreruperea contractelor cu firmele care nu respecta termenele lucrarilor de executie de orice fel, castigate prin licitatie publica. Sa nu mai fie inscrise la licitatie pe o perioada de minim 5 ani.
9. Amenaarea, plantarea si aducerea terenului la o stare de folosinta a fosului depozit de deseuri din zavoaie, in prezent inchis. Plantarea cu rbori robusti si crestere foarte rapida (Paulownia).
10. Amplasarea de noi toalete publice in zonele: Big, Palatul de Justitie, Lama, Spitalu Judetean.
11. Revizuirea de urgenta a proiectului de asa zisa modernizare a Pietei Centrale, care in prezent este distructiv si incalca legea monumentelor istorice. Cerem amenajarea doar pe latura nordica, unde poate fi dalata, dar fara taieri de copaci si desfintarea perimetrelor inierbate.
12. Proiectarea si amenajarea cat mai rapida a trecerilor de pietoni subterane in zonele: Posta Veche, Piata Decebal, Han – Spitalul Judetean, B-dul Republicii – Coroana de Aur, B-dul Independentei – Biserica Sfanta Ana, B-dul Independentei – Kaufland. A nu se executa sub nici o forma aceste treceri pe structuri metalice supraterane de tip pasarela.
13. Cumpararea terenului de la Trezorerie si a punctului termic de pe Str. Alba Iulia (proprietate CJ) pentru executarea a 2 parcari supraterane.
14. Refacerea locasurilor pentru arborii de aliniament de pe toate strazile unde au fost acoperite de dale.
- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Tragedia de la Spitalul VICTOR BABEȘ a fost ascunsă de Ministerul Sănătății și DSU-ul lui Arafat

Ministerul Sănătății și DSU au ieșit să comunice oficial despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde 3...

FOTO- Primăria Bistrița trebuie să elibereze autorizația de construire a primului bloc de lux din Parcul municipal. Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis după trei ani...

În urmă cu 2 ani, scriam că afacerile imobiliare au prins foarte repede și la Bistrița, iar construcția de blocuri în zone mai mult...

SCRIITOR LA ZIAR: Ţăcăneala propagandei pro-frică

Frica dezumanizează şi scade sistemul imunitar. Omul este vulnerabilizat în faţa virusurilor, a bolilor. Nu are putere să lupte împotriva agenţilor patogeni, ca în...

Noua filozofie bugetară nu permite finanțarea sportului ”privat” dar angajează 53% din bugetul pe 2021 spre investiții. Administrația Turc are 6 priorități în 2021

Primarul Ioan Turc, viceprimarii Sorin Hangan, respective Călin Stan, Ioan Peteleu dar și Florin Urâte, președinte al Comisiei de buget au susținut astăzi o...

Organizarea zilelor municipiului Bistrița rămâne sub semnul întrebării și al pandemiei

Primarul Bistriței, Ioan Turc a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă dedicate bugetului pe 2021, că zilele municipiului Bistrița depind de evoluția...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -