Acasă Politica Ludovic Orban le cere liberalilor bistriţeni să îl voteze la preşedinţia PNL

Ludovic Orban le cere liberalilor bistriţeni să îl voteze la preşedinţia PNL

0

Ludovic Orban are prieteni la Bistriţa, iar unul dintre ei este fostul lider al PNL BN, Stelian Dolha, cel care a anunţat astăzi că nu va candida la funcţia de preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud.

Altfel, Orban a venit să le ceară liberalilor bistriţeni un vot „în plus” la congresul din 17 iunie, un vot care să îl propulseze la şefia PNL, un partid despre care fostul prim-vicepreşedinte spune că se află într-un moment de cumpănă.

„Partidul are nevoie ca de aer de democraţie internă, are nevoie ca membrul de la talpa partidului, cel care duce în satul său, în comuna sa, adevărata bătălia politică, trebuie să ajungă preşedinte , să ajungă la butoanele partidului, pentru că el ştie mai bine ceea ce se întâmplă în zona sa de influenţă. Acesta este primul mare mas spre readucerea PNL pe locul pe care îl merită, adică de principala forţă politică a României”, a spus Orban.

DE CE CANDIDEAZĂ LA ŞEFIA PNL?

Ludovic Orban a precizat că îşi asumă candidatura la preşedinţia PNL, ştiind că nu îl aşteaptă o perioadă de linişte, fericire şi odihnă: „ Nu candidez să obţin putere sau să primesc cine ştie ce sinecuri politice. Candidez din necesite, pentru că ştiu următorul lucru: viitorul preşedinte al PNL va avea pe umeri o răspundere foarte mare, va trebui să se dedice total partidului. Vreau să asigur PNL caracter, identitate, forţă şi credibilitate în mesajul public. Vreau să redau fiecărui membru de partid, dreptul de-a se exprima liber, dreptul de-a candida la orice funcţie de conducere iar, asta indiferent de relaţia personală pe care o are cu şeful direct sau cu preşedintele partidului. Îmi doresc şi am să lupt pentru instituirea unei reguli simple: urci în ierarhia partidului în baza performanţelor pe care le ai din punct de vedere politic, uman şi organizatoric”, a explicat Orban.

Orban se va întâlni astăzi cu primarii şi aleşii locali ai PNL pentru a lua pulsul filialei bistriţene.

Exit mobile version