vineri, septembrie 18, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Lucrări publice de mântuială, executate de firme de casă abonate la banii comunităților. La Chiuza, primăria tace și… face ureche surdă, doar-doar vor mai putea păcăli pe cineva.

  Must Read

  17 cazuri de persoane infectate astăzi în Bistrița-Năsăud. Sunt confirmate deja cazuri la școli din Bistrița

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate...

  O primă tranșă de vaccin antigripal a ajuns în județul Bistrița-Năsăud

  Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud informează faptul că, în această săptămână, a primit o primă tranșă de vaccin antigripal,...

  VIDEO:Primarul Clujului, Emil Boc îl susține pe Ioan Turc pentru primăria Bistrița. Vezi mesajul

    În 2004, când Emil Boc preluase pentru întâia oară Primăria Cluj-Napoca, orașul vecin era într-un regres administrativ vizibil, după...

  Lucrări publice de mântuială, executate de firme de casă abonate la banii comunităților. Cam asta se poate vedea în multe din localitățile județului Bistrița-Năsăud, acum, pe ultima sută de metri a campaniei electorale pentru alegerile locale.

  Unii primari trag pe repede înainte straturi de asfalt în al doisprezecelea ceas, cu gândul că poate, poate, vor păcăli electoratul. Se întâmplă la Bistrița, Rodna, Chiuza… La Joseni, drumul spre satul Strâmba a rămas până azi, septembrie 2020 fără asfalt! Mulți primari PSD sunt conștienți că e ultimul tun pe care îl mai pot trage înainte de a părăsi fotoliul de edil, cum se întâmplă în comuna Marișelu!

  În prag de alegeri locale, administrația locală din Chiuza cu primarul în frunte, a dat ordinul de începere al lucrărilor de reabilitare – spune el – a drumurilor comunale. Pe un proiect a cărui valoare depășește opt milioane de lei (aproape două milioane de euro), ar trebui reabilitate 21 de străzi de piatră și pământ din centrul de comună, respectiv satele Piatra și Săsarm, în lungime de opt kilometri.

  Compania care a contractat lucrările este Miron Construct din Beclean, abonată la banii comunei Chiuza, și binecunoscută locuitorilor mai ales în perioadele de iarnă când, deși își adjudecă mereu sumele de bani pentru deszăpeziri, nu face an de an mai nimic.

  De această dată, prietenii primarului din Chiuza și-au făcut prezența și pe timp de vară când, din exces de zel cu „asfaltarea electorală” au început să toarne șanțuri la 3-4 centimetri grosime, direct pe pământ, să amenajeze fundații de drumuri din materiale numai de ei și, eventual, primar știute, să acopere fără niciun discernământ gurile de canalizare de pe mijlocul drumului, să blocheze intrarile oamenilor în propriile curți și alte asemenea neajunsuri, pe care cetățenii nemulțumiți din Chiuza le reclamă încă de la începerea lucrărilor. Dar primăria tace și… face ureche surdă, doar-doar vor mai putea păcăli pe cineva.

  Cetățenii au semnalat aceste abuzuri. Datoria mea de deputat este să cer public primarului comunei Chiuza și firmei Miron Construct, responsabili de calitatea lucrărilor executate și de cheltuirea banilor publici investiți să prezinte proiectul tehnic după care se desfășoară lucrările, să precizeze în detaliu materialele folosite, cantitățile și costurile acestora, să prezinte procesele-verbale încheiate după fiecare etapă a lucrărilor, precum și cine este persoana numită ca diriginte de șantier.

  De asemenea, solicit Inspectoratului de Stat în Construcții să verifice modul de derulare a lucrărilor de la Chiuza, de respectare a proiectelor și specificațiilor tehnice, precum și Curții de Conturi să începă un control cu privire la cantitățile de materiale utilizate la modernizarea acestor străzi și a costurilor decontate pe lucrări.

  Atât administrația publică locală cât și constructorul terbuie să arate respect pentru calitatea lucrărilor publice efectuate, precum și transparență în privința modului în care se cheltuie banii publici investiți în astfel de lucrări.

  Dep. Cristina IUrișniți

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  17 cazuri de persoane infectate astăzi în Bistrița-Năsăud. Sunt confirmate deja cazuri la școli din Bistrița

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate...

  O primă tranșă de vaccin antigripal a ajuns în județul Bistrița-Năsăud

  Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud informează faptul că, în această săptămână, a primit o primă tranșă de vaccin antigripal, 3.480 doze. Această tranșă va...

  VIDEO:Primarul Clujului, Emil Boc îl susține pe Ioan Turc pentru primăria Bistrița. Vezi mesajul

    În 2004, când Emil Boc preluase pentru întâia oară Primăria Cluj-Napoca, orașul vecin era într-un regres administrativ vizibil, după mandatele de primar ale lui...

  SERATĂ MUZICALĂ: Fascinantul itinerar al operei românești

  Marți, 22 septembrie, cu începere de la ora 18.00, publicul din Bistrița este invitat la o călătorie muzicală dedicată operei românești în curtea Complexului...

  O tânără din Bistrița a fost vândută pe un câine și o pereche de cizme, iar după 9 ani doar unul din cei cinci...

  Este una dintre poveștile reale în care vinovați ai unor fapte grave nu se regăsesc în pușcării. Este o poveste în care o tânără...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -