vineri, octombrie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Liviu Rusu, back in business sau poveste despre ce, unde, de ce, pentru ce, cum?

  Must Read

  13 cazuri noi de infectare la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Vezi cum arată situația pe localități

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă: 13 cazuri...

  Romanul ”Ion” a lui Liviu Rebreanu a rămas fără inimă: SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana a trecut la cele veșnice

  SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana, personajele principale din romanul ”Ion” a lui Liviu Rebreanu  a trecut la...

  Donatorii Centrului de Transfuzii din ultima săptămână sunt rugați să sune la 112 dacă au simptome de infecție cu noul coronavirus

  Anunțul vine în urma închiderii Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița cauzate de infectarea cu noul coronavirus a 14 dintre...

  ”Pentru mine interviurile și conferințele de presă n-au însemnat nimic, au fost zero”. – liviu rusu

  Primăria Bistrița devine, din nou, obiectul dorințelor politicienilor activi, a unor lideri ai societății civile, dar și a celor care, cândva, au împărțit cozonacul: mult pentru ei,vorbe pentru alții , asta e o altă poveste.

  Liviu Rusu revine pe turnantă și după ce a tăcut, poate chiar a și făcut, dă un interviu la Sângeorz TV în care își anunță, așa, mai pe ocolite, o candiatură la primăria Bistrița. Introvertit, Rusu doar lasă să se înțelegă că va candida, prezentând un adevăr doar parțial, fostul președinte al Consiliului Județean BN fiind doar o ”amintire” politică, un fost politician de anduranță dar care suferă de sindromul non-comunicării și, pe care, de altfel, nu dă doi bani, oficial, că neoficial e altceva.

  1. Reintrarea în scenă

  Actorul a ieșit în stradă: Reintrarea în scenă o face cu un interviu în care se raportează la liderii de facto ai județului, abordând probleme care fac referire la notorietatea acestora. Nu întâmplător, primul ”cârlig” îl agață pe Radu Moldovan, cel care i-a urmat la șefia CJ BN. Nu analizez cifrele despre care a vorbit Rusu, doar că ar fi interesant să mai vorbească cu niște primari, să audă ce mai spun aceștia. Am și numele lor!

  Din punct de vedere politic, faptul că nu candidează la șefia Consiliul Județean dar nici la un mandat de consilier județean, nu mă surprinde deloc: în 2008, Liviu Rusu a ajuns președinde al CJ rezultat al voturilor aduse de primarii PD și de mașină de vot a acestor primari și ai activiștilor democrați. De asemenea, Rusu a vorbit încă din toamna lui 2012 despre o candidatură la primăria Bistrița. El se arăta încă de atunci iritat în ceea ce privește relația bună și de colaborare între Ioan Oltean și Ovidiu Teodor Crețu.

  1. Primăria Bistrița și Rusu

  După ce spune că nu va candida la CJ, Rusu se îndreaptă strategic (???) spre fotoliul de primar al Bistriței, dar tot cu jumătăți de măsură: poate mă interesează, poate nu mă intersează – ” nu mă duc la derută… pe mine mă interesează, mă pasionează votul uninominal… mi-au dat votul mă apuc de treabă… dar v-o spun clar: administrație știu și la munca organizată pot să concurez cu oricine”.

  Discursul politicianist este împănat cu referiri la serviciile secrete, o mai veche obsesie a lui Liviu Rusu, despre care el susține că ar valida orice fel de candidatură, dar nu și pe a lui. Referirea la serviciile secrete, poate fi un alt vector al strategiei sale, orice fel de amintiri, povești, povestiri despre SRI, SIE sau alte structuri informative fac trafic și interesant pentru public.

  1. ”Invincibilul” Liviu Rusu vs Ioan Oltean

  Este o altă latură a strategiei cu care Rusu a ieșit la vedere: ”Pe mine nu m-a bătut nimeni în alegeri, m-au bătut la blat pentru că a fost o făcătură”. O declarație care se repetă, sub diferite forme și structuri lexicale, încercând să convingă cititorul sau privitorul la TV.

  Revin și spun: nimeni nu poate câștiga singur, iar dacă Rusu crede așa ceva, e o problemă care nu este de competența unei analize politice.

  1. Rusu și comunicarea

  Deloc diplomat, Rusu lasă să cadă cortina și spune ceea ce crede despre comunicare, presă și oamenii care se ocupă cu aceste lucruri. Nu mai vrea să fie amabil, orgoliul său răbufnind, nelăsând loc de altfel de interpretări: ”Pentru mine interviurile și conferințele de presă n-au însemnat nimic, au fost zero”.

   

  Este o afirmație care îl poate costa, doar că, pe Liviu Rusu, nu l-a interesat niciodată presă, nici cei care lucreză în media.

   

  Zero la zero.

   

  Candidatura lui Rusu la primăria Bistrița va fi una cât se poate de interesantă, mai ales în ceea ce privește relația cu presa dar și a relaționării directe cu electoratul bistriean, mai cosmopolit, atent și la acest gen de lucruri. Aștept primul discurs public, fie pe pietonal, fie la Ghinda, Sigmir sau Slătinița, prima conferință de presă.

   

  În loc de epilog

   

  Lupta pentru fotoliul de primar al Bistriței se ascute, precum ”lupta de clasă”: Ovidiu Crețu, Alin Seserman, Liviu Rusu, deși, cei doi pot merge și la pachet, Ionuț Simionca de la PMP, dar și alți doritori să devină edili mai stau pe margine. În iunie vom vedea cine e alesul bistrițenilor, dacă, contrează sau nu contează presa în această ecuație.

   

   

   

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  13 cazuri noi de infectare la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Vezi cum arată situația pe localități

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă: 13 cazuri...

  Romanul ”Ion” a lui Liviu Rebreanu a rămas fără inimă: SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana a trecut la cele veșnice

  SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana, personajele principale din romanul ”Ion” a lui Liviu Rebreanu  a trecut la cele veșnice.  Mama jurnalistului Ioan...

  Donatorii Centrului de Transfuzii din ultima săptămână sunt rugați să sune la 112 dacă au simptome de infecție cu noul coronavirus

  Anunțul vine în urma închiderii Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița cauzate de infectarea cu noul coronavirus a 14 dintre cei 18 angajați ai instituției. Citește...

  ANALIZA ZILEI: Cine a câștigat și cine a pierdut în PNL?

  Stelian Dolha a fost numele folosit de liberali într-o luptă în care doar ei au crezut, aici vorbim de cucerirea biroului de la etajul al...

  4 clase din Liceul Teoretic RADU PETRESCU din Prundu Bârgăului intră în scenariul roșu. E vorba de clasele a VI-a A, a VI-a C,...

  În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală. Astfel, în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -