Acasă Politica Liviu Dragnea către premierul Cioloș: Prefecții și subprefecții nu sunt membri de...

Liviu Dragnea către premierul Cioloș: Prefecții și subprefecții nu sunt membri de partid, sunt funcționari publici.

0

Premierul desemnat Dacian Cioloș a încheiat turneul pentru a-i convinge pe politicieni să-l voteze în Parlament. Ultimul partid cu care a negociat Cioloș a fost PSD, după ce și-a început campania de convingere la sediul PNL.

”A fost o discuție bună, chiar civilizată și serioasă despre ceea ce vrea să facă. Nu am impus niciun nume de ministru sau secretar de stat. Nu am discutat dacă vrea să păstreze vreun nume din actualul cabinet. Ne-a spus că are câteva priorități. Noi i-am prezentat un pachet de obiective și imediate și pentru anul viitor, care sunt foarte importante pentru noi. I-am spus că parlamentarii noștri vor avea o atitudine corectă în Comisii, i-am spus că le spună miniștrilor săi să aibă o atitudine serioasă în Comisii. Acolo ei trebuie să dovedească faptul că sunt experți. I-am spus că dacă vrea depolitizarea în teritoriu, poate să înceapă cu cei de la PNL și PDL. Prefecții și subprefecții nu sunt membri de partid, sunt funcționari publici. Nu am văzut o dorință la el de a proceda la epurări.

Citește și: Tudor Chirilă nu se lasă! Mesajul care cutremură tineretul: Dreptul la adevăr

Noi l-am rugat ca să se întâlnească ultima dată cu noi. I-am cerut să se asigure de funcționarea statului. Acum, pentru că e un guvern interimar, nu se mai lucrează la capacitate maximă. Unii sunt anunțați că o să plece și nu mai lucrează la capacitate maximă. Să continuie ceea ce am făcut noi pentru creșterea economică. Măsurile adoptate prin Codul Fiscal să fie implementate și să nu fie stopate. Angajamentele României să fie respectate. Discuțiile referitoare la salarizarea bugetară să fie duse până la capăt. Să dea un semnal pentru independența justiției și funcționarea statului de drept.

Duminică avem un Comitet Executiv Național și atunci vom putea lua o decizie politică dacă îl votăm sau nu. Va conta foarte mult ce miniștri vor fi pe lista sa. Ne uităm cu foarte mare atenție. Eu i-am sugerat să se ocupe de întocmirea listei și a zis că se concentra mâine pe finalizarea listei cu miniștri. Am vrea ca marți seara, dacă va trece de votul din Parlament, să depună și jurământul.”, a spus Liviu Dragnea după întâlnirea cu Dacian Cioloș.

Exit mobile version