Acasă Politica LIDERII PSD SUNT CONVOCAŢI LUNI LA COMITETUL EXECUTIV NAŢIONAL

LIDERII PSD SUNT CONVOCAŢI LUNI LA COMITETUL EXECUTIV NAŢIONAL

0

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD are loc luni, la Palatul Parlamentului, cele mai importante subiecte ce vor fi discutate fiind fixarea datei Congresului extraordinar al partidului şi dacă premierul Victor Ponta va fi în continuare susţinut de social-democraţi, având în vedere că el a fost trimis în judecată.

„Personal, îl susţin în continuare pe Victor Ponta, dar trebuie să discutăm serios în partid. (…) Vom discuta (n.r. – la Comitetul Executiv) şi despre situaţia în care se găseşte prim-ministrul şi cred că partidul îl va susţine în continuare”, a declarat vineri preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

El a menţionat anterior că poziţia PSD nu este uşor de stabilit după ce Ponta a fost trimis în judecată, dar că, în mod firesc, partidul doreşte să rămână la guvernare, aceasta fiind „raţiunea de a fi a oricărui partid”, iar plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situaţie dificilă pentru că nu are garanţia că preşedintele Iohannis va desemna un candidat de prim-ministru tot de la PSD.

Un alt subiect important care va fi discutat luni va fi acela al stabilirii datei Congresului extraordinar, marea majoritate a organizaţiilor judeţene social-democrate preferând ziua de 11 octombrie.

Comitetul Executiv va stabili, de asemenea, principalele propuneri de modificare a Statutului, modalitatea de alegere a structurilor de conducere şi va aproba regulamentul de alegere a preşedintelui PSD.

Potrivit lui Dragnea, până luni, Comisia pentru Statut trebuie să definească cea mai bună formă de alegere a preşedintelui. AGERPRES

Exit mobile version