duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Liderii ALDE din județe sunt convocați miercuri la o ședință de Birou Politic Național. Ioan Țintean: ” Nu se rupe nicio coaliție!”

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...

  Ultimele zvârcoliri de pe scena politică românească, zvonurile sau chiar informațiile care susțin faptul că ar exista varianta unui Guvern ” de dreapta”  care ar urma să fie format din PNL, ALDE, UDMR, USR și PMP, au transformat partidele în adevărtate cuiburi de viespi.

  Dacă PSD încearcă la această oră să managerieze scandalurile reizbucnite în interior, asta, în condițiile în care remanierea va fi una de proporții, vizați fiind atât cei doi vicepremieri dar și un număr de 10 miniștri, ALDE se repliază și își cheamă la București liderii din teritoriu.

  Vicepreședinte la nivel național, șeful democrat-liberalilor bistrițeni, Ioan Țintean, ne-a confirmat că va participa la întrunirea de la București. Întrebat dacă știe ce se va întâmpla cu alianța dintre PSD și ALDE, el a spus următoarele:

  De ce cred că va merge coaliţia mai departe? Pentru că noi în fond, mă refer la PSD şi la ALDE ne-am angajat în fată românilor la un program politic şi economic. Programul politic a fost clar să facem o reforma în justiţie şi să punem capăt abuzurilor şi pe de altă parte avem şi un program economic care inseamnă creştere economică, bunăstare economică, infrastructura pe invatamanmt, educaţie, pe transport. O alianţă poate funcţiona atâta vreme cât există încredere între cei doi parteneri. Atunci când intervine neîncrederea, o alianţă se poate destrăma. Sigur că la treaba asta mai există şi prostănaci, inclusiv din cele două partide membre ale coaliţiei, care s-au aruncat cu capul înainte şi care nu fac decât să deterioreze şi mai mult atmosfera. Eu consider că între parteneri şi între prieteni poţi să discuţi fără să existe riscul să îţi trântească uşa în faţă şi să spună: eu plec”, a spus preşedintele ALDE Bistrița-Năsăud.

  Ioan Țintean a mai afirmat faptul că este o relaţie (n.red. – coaliția PSD-ALDE)  pe care o priveşte în perspectivă angajamentului fată de cetăţean şi a obligaţiei de a duce la sfârşit acest lucru. ”E uşor să spui am obosit, plec. Eu cred că avem această responsabilitate împreună şi cred că o să reuşim. Nu e simplu. Asta se intamplă peste tot în politică”.

  Liderul ALDE a afirmat că nu crede într-un dialog cu PNL şi USR, deoarece USR e un partid format de ”servicii”, iar PNL „a devenit un căţeluş” care se „gudură” pe lângă instituţiile de forţă.

  „Nu am mari speranţe din partea PNL şi USR, pentru că USR am convingerea fermă că este un partid care a fost format de servicii la un anumit moment, cu un a numit scop, de cei care făceau parte din fostă conducerea a SRI şi au menirea clară şi direcţia pentru a se opune revenirii la normele statului de drept. Cei de la PNL li s-a sucit mână la spate într-un anumit moment şi au devenit un fel de căţeluşi care se gudura pe lângă instituţiile de forţă şi nu sunt capabile să aibă curajul şi să spună -e de ajuns, haideţi totuşi să incepen să gândim şi să ţinem cont de obiectivele României şi să ducem mai departe, folosind instrumentele democratice, nu plângeri la Parchet pentru că să scăpam de adversarii politici şi să ajungem la putere cu mijloacele nedemocratice”, a conchis Țintean.

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -