marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  LIDERII ALDE BN, atac dur la adresa lui Grindeanu: E un sabotor !

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...

  Liderii bistriţeni ai ALDE îl acuză pe Sorin Grindeanu de blocarea investiţiilor pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a codului civil dar şi a Fondului Naţional de Mediu. Au fost chestiuni premeditate, susţine preşedintele ALDE BN, Ioan Ţintean.

  Liberal- democraţii bistriţeni s-au întâlnit astăzi cu presa pentru a-şi prezenta poziţiile faţă de criza guvernamentală şi politică izbucnită după scandalul izbucnit între premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Ţintean susţine că ALDE îi reproşează lui Grindeanu faptul că ar fi blocat cu bună ştiinţă Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a codului civil dar şi a Fondului Naţional de Mediu.

  Ioan Ţintean spune că liniştea din jurul Guvernului a fost una aparentă, nemulţumirile fiind tot mai multe cu privire la relaţia pe care premierul Grindeanu a avut-o cu miniştri ALDE: „Nu asta ar fi marea problemă, ci faptul că am observat cum premierul Grindeanu a încercat să saboteze proiectele Alianţei PSD-ALDE, iar pentru mine, asta e deja o certitudine”, spune Ţintean.

  De altfel, liderul liberal-democrat bistriţean a dat şi câteva exemple concludente: „ Am avut numeroase semnale de alarmă că Sorin Grindeanu refuză sistematic să îşi pună semnătura pe noul Cod al funcţionarilor publici, cât mai ales pe ordinul care i-ar fi permis vicepremierului Sevil Shaidehh să deschidă finanţările pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală,  program blocat la această oră. Mai mult, avem o mare problemă pe care ne-a dezvăluit-o fostul vicepremier Graţiela Gavrilescu de la Mediu care i-a cerut lui Grindeanu să semneze normele de aplicare care să explice cum anume  se aplică taxa de mediu impusă de Comisia Europeană ţărilor care nu au reuşit încă să găsească soluţii pentru sortarea deşeurilor, taxă care se ridică la suma de 80 de lei pe tonă”, a mai precizat Ioan Ţintean.

  În opinia lui Ioan Ţintean, moţiunea de cenzură care va fi iniţiată de majoritatea PSD-ALDE va trece, iar Sorin Grindeanu va pleca acasă. Greutăţile vor începe abia din momentul în care partidele vor merge la consultări la preşedintele Klaus Iohnnis pentru desemnarea unui nou premier.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -