Acasă EVENIMENT Licitația pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Național “Liviu Rebreanu” a fost câștigată...

Licitația pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Național “Liviu Rebreanu” a fost câștigată de o asociere dintre o firmă din Bistrița-Năsăud și una din Iași

0


Informația a fost confirmată de fostul ministru al Dezvoltării, deputatul Daniel Suciu, cel care ne-a spus că, e vorba de o asociere de firme, una din Bistrița-Năsăud și cealaltă din Iași, licitația fiind închisă în urmă cu 15 zile, moment când au fost desemnate firmele câștigătoare. Suciu și-a motivate tăcerea în felul următor:”Nu am spus nimic pentru că azi noapte, la ora 24.00, a expirat perioada de contestații, ultima etapă din acest proces pe care l-am susținut și inițiat în mandatul meu. Din fericire, nu a fost depusă nicio contestație astfel încât contractul este gata de a fi semnat, fără niciun impediment! Au fost întâlniri cu juriștii din #CNI și minister, cu reprezentanții Bisericii Evanghelice, primăriei și colegiului, pre CTE, CTE, indicatori și ședință de guvern. Am fost parte la toate aceste etape convins că fac ceea ce trebuie pentru acest simbol al învățământului din județ. Și am reușit. Restul, e deja povestea unui edificiu ce va arăta extraordinar și va fi dotat cu tot ceea ce au nevoie elevii de la Liviu Rebreanu”.

Contextual, o primă reacție a venit din partea viceprimarului Bistriței, Cristian Niculae: Bravo Daniel Suciu, bravo echipei de la Primărie care s-a implicat în acest proiect, bravo Parohiei Evanghelice care este alături de noi! Licitația pentru desemnarea contructorului e finalizată, perioada de contestații a expirat, avem constructor. Așteptăm ca în scurt timp, să înceapă reabilitarea acestei clădiri emblematice pentru orașul nostrum”, a spus Niculae.

 Ce conţine proiectul?

Pe lângă reabilitarea clădirii în sine și a parcului dendrologic din curte, dotări IT noi pentru toate spatiile, spune Daniel Suciu. De asemenea, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, cu mobilier și dotări audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă, unitate multimedia. Laboratoarele de informatica vor fi relocate si dotate integral iar sala de festivități la fel”, a conchis Daniel Suciu.

 Deși, încă numele firmelor  nu au fost oficializate, ar putea fi vorba de o asociere dintre MIS Grup și IasiCon, cele două fiind într-o altă asociere pentru reabilitarea Bisericii Evangelice din Bistrița.

Exit mobile version