Acasă Administratie Licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene a fost anulată. Problema este...

Licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene a fost anulată. Problema este rezolvată la această oră de LDP SA și Dimex SRL prin note de comandă

0

Anularea licitației pentru stabilirea firmei sau firmelor care vor deszăpezi drumurile județene a fost anulată, faptul fiind confirmat astăzi de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan. El a explicat într-o conferință de presă că decizia luată de Executivul Consiliului Județean cu privire la deszăpeziri este că acestea se vor face în baza unui contract cadru pe patru ani, ”asta pentru a nu mai avea veșnica problemă licitațiilor (…) Am dat drumul în vară la licitații și, la care s-au prezentat două companii și care, în perioada evaluarii, au fost eliminate pentru că nu au completat niște clarificări, ceea ce a dus la anularea procedurii”, a explicat Radu Moldovan.

Potrivit celor spuse de Moldovan, procedura pentru licitație a fost reluată, astfel că documentațiile sunt în evaluare la  Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

Ce firme deszăpezesc drumurile județene?

Răspunsul a venit și de la președintele Radu Moldovan dar și vicepreședintele Ioan Țintea. Astfel, Moldovan a spune că având în vedere faptul că suntem în plin sezon rece, adică situația este de urgență, activitatea de deszăpezire a fost ”rezolvată” prin contractări directe, tarifele fiind cele de anul trecut.

Potrivit vicepreședintelui Ioan Țintean, responsabil și cu această activitate, Consiliul Județean a atribuit aceste lucrări, după consultarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, celor două firme care au căștigat licitația de anul trecut: SC Lucrări Drumuri și Poduri SA (LPD) care a avut ca subcontractant pe SC Dimex SRL, prima fiind firma a cărui principal acționar este Consiliul Județean.

”Totul se face în baza unor note de comandă, cele două firme sunt pregătite pentru a asigura aceste servicii, dar, din fericire încă nu am avut probleme deosebite!”, a conchis Ioan Țintean.

 

Rețeaua de drumuri naționale din Bistrița-Năsăud, peste 300 km în total, este deszăpezită în această iarnă (până în 31 martie 2016) de SC Construct Perom SRL, valoarea contractului fiind de 7,2 milioane lei fără TVA.

Contractele din cadrul Programului de măsuri pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene în perioada 15 noiembrie 2015 – 15 martie 2016, aprobat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud anul trecut, au fost câştigate după cum urmează:

 

SC LDP SA Bistrița:

Lot 1 – Zona Bistrița: 414.382,89 lei fără TVA

Lot 2 – Zona Beclean: 578.419,42 lei fără TVA

Lot 4 – Zona Șieu: 354.944,88 lei fără TVA

SC Dimex 2000 Company SRL Rebrișoara:

Lot 3 – Zona Năsăud: 295.695,78 lei fără TVA

Lot 5 – Zona Lechința: 362.112,86 lei fără TVA

 

DRUMURI NAŢIONALE

Pentru deszăpezirea celor peste 300 de kilometri de drumuri naţionale, DRDP Cluj, secţia de drumuri naţionale Bistriţa are contract semnat cu o firmă din Cluj-Napoca, SC Dacia Asphalt srl, valoarea documentului care se întinde pe o distanţă de patru ani are o valoare de aproape 10 milioane de lei. Preţurile sunt fără TVA.

 

 

 

 

 

Exit mobile version