Pro Politica

LICENȚĂ PE IZVORUL 6! Stațiunea balneară Sîngeorz-Băi renaște ca pasărea Phoenix din propria-i cenușă!

Primarulul Traian Ogâgău a semnat la București, Licența pentru Izvorul 6 din orașul-stațiune Sîngeorz-Băi. “În sfârșit, putem face legătura între Sîngeorz și Băi, ceea ce în opinia mea nu s-a putut până acum! Avem aceste ape minerale care sunt baza unei stațiuni balneoclimaterice”, a declarat edilul.

Potrivit primarului Traian Ogâgău, începând cu această dată, investitorii și toți cei care vor înțelege ce beneficii au apele minerale de aici, sunt așteptați la discuții, având toată susținerea administrației locale:

“Noi avem nevoie de aceste ape minerale care sunt extraordinare pentru corp, pentru sănătatea noastră (…). Izvorul 6 este un izvor închis din anii 70, colmatat in proporție de 75%! Sigur că urmează o serie de lucrări, iar în urma unei analize, îl vom putea exploata la adevărata lui valoare. Vă asigur că acest lucru se va întâmpla până la finalul primului meu mandat, iar până la sfârșitul celui de-al doilea mandat, stațiunea va fi așa cum era odinioară”, a precizat Traian Ogâgău, imediat după semnarea Licenței pe Izvorul 6.

Așezată pe Valea Someșului Mare ca într-o căldare, înconjurată din toate părțile de dealuri, stațiunea balneoclimaterică Sîngeorz-Băi din zona Năsăudului se ține și astăzi mândră pe picioare, în virtutea inerției. Reamintim faptul că Sîngeorz-Băi a devenit la 1770, “localitatea cu ape minerale”, ca mai apoi la 1880, să ajungă se exporte până la 30.000 de litri de apă îmbuteliată pe an. Pentru că apele sale bicarbonatate, clorurate, sodice, calcice, magneziene, carbogazoase, namolul mineral și bioclimatul au fost și au rămas leacul miraculos pentru tratarea bolilor digestive, de nutriție și metabolism, rinite, sinuzite, etc.

Exit mobile version