duminică, septembrie 20, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  LIBERALUL PETELEU SARE LA BEREGATA PRIMARULUI CREŢU

  Must Read

  PENTRU A NU RĂMÂNE ÎN COADA ARDEALULUI, TREBUIE SĂ NE DESPĂRȚIM DE MOȘTENIREA LUI OVIDIU CREȚU LA BISTRIȚA

  Dacă sufletele noastre mai sunt ardelenești, dacă ne mai amintim de mitul Bistriței de dinainte de revoluție, în care...

  5 cazuri de persoane infectate astăzi în Bistrița-Năsăud. Ne apropiem de decesul cu numărul 100. Încă un cadru didactic pozitiv: o...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate...

  Întrebare: Câtă perfidie se poate ascunde sub masca unui personaj zâmbitor numit primarul Bistriței europene?
  Răspuns: incomensurabilă.

   

  Spun acest lucru pentru că omul ăsta chiar ne crede proști pe toți. Și pe noi ca și consilieri și pe noi ca și cetățeni.
  Cu zâmbetul pe buze primarul Crețu vine joi, 13 august 2015, în fața Consiliului Local, erijat în avocatul unei societăți private (Vitalia) și ne aruncă în față un proiect de hotărâre privind aprobarea contractelor de transport, respectiv de depozitare a deşeurilor municipale existente pe platforma de stocare temporară a deşeurilor din zona Zăvoaie la depozitul din cadrul Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Tărpiu.
  Toate bune și frumoase doar că prin contractul nr.34/04.01.2013, Vitalia și-a asumat să respecte în totalitate prevederile Caietului de Sarcini din documentația de atribuire unde se menționează clar: „Ca urmare a închiderii depozitelor neconforme, până la punerea în funcţiune a depozitului conform din cadrul CMID Tărpiu, toate deşeurile colectate sunt depozitate pe platformele temporare înfiinţate în apropierea fostelor depozite urbane. Ofertantul câștigător se obligă să asigure transportul la CMID Tărpiu a tuturor deşeurile depozitate temporar pe aceste platforme, pe cheltuiala proprie.”
  De aici reiese în mod evident că nu mai este nevoie de nici un alt contract de transport decât de punerea în aplicare a celui existent, pentru depozitare existând buget alocat. Dacă din ianuarie 2013 se respecta de către Vitalia contractul de delegare a gestiunii prin concesiune iar primarul făcea toate diligențele în acest sens, mai ales că este și reprezentant în ADI Deșeuri, în momentul de față nu mai erau gunoaie în Zăvoaie.
  Problema este că cineva vrea bani. Oare cine? Oare câți? Nici primarul avocat nu știe! El care tot timpul le știe pe toate, de data aceasta doar presupune că încărcarea deșeurilor din depozitul temporar ar putea costa 3-4 miliarde lei vechi.
  Și pentru că nu i-a ieșit “deal-ul”, aruncă vina pentru incapacitatea dânslui de a rezolva problema cu gunoaiele din Zăvoaie, în seama consilierilor PNL care nu au făcut altceva decât să ceară justificare pentru necesitatea încheierii acestor noi contracte și fundmentarea costului acestora deoarece e ușor să dirijezi banii publici, banii cetățenilor, pe tot felul de cheltuieli nejustificate.
  Nu este pentru prima dată când primarul vine cu proiecte pro Vitalia. După ce societatea nu a făcut nici un efort pentru a încheia contracte cu utilizatorii serviciului, l-a angajat pe primarul avocat să-i rezolve criza de management prin care trecea, acesta din urmă venind de trei ori în Consiliul Local cu proiectul privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru cei care nu au contract cu Vitalia.
  Și atunci, neputând să demonstreze că Vitalia a făcut diligențele necesare încheierii contractelor cu utilizatorii serviciului așa cum prevede contractul, a dat vina sistematic pe consilierii PNL pentru, vezi doamne, faptul că nu îi votează proiectul, deși avea majoritatea necesară pentru a trece acest proiect din prima ședință pentru că era nevoie doar de 11 voturi pe care, cei la care le face semn la fiecare proiect cum să voteze, i le dădeau fără să clipească dar să se mai și gândească.
  Deci, domnule primar, PNL își asumă cheltuirea cu responsabilitate a banului public pe care dumneavoastră doriți să-l „aruncați la gunoi” și PNL nu votează în Consiliul Local doar așa, la un semn.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  PENTRU A NU RĂMÂNE ÎN COADA ARDEALULUI, TREBUIE SĂ NE DESPĂRȚIM DE MOȘTENIREA LUI OVIDIU CREȚU LA BISTRIȚA

  Dacă sufletele noastre mai sunt ardelenești, dacă ne mai amintim de mitul Bistriței de dinainte de revoluție, în care inițialele județului însemnau Boierii Nordului,...

  5 cazuri de persoane infectate astăzi în Bistrița-Năsăud. Ne apropiem de decesul cu numărul 100. Încă un cadru didactic pozitiv: o...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate 5 cazuri de  infectare  în...

  IOAN TURC: Avem nevoie de stadionul JEAN PĂDUREANU

  Cu toții știm că orașul nostru are nevoie de un stadion modern, pentru evenimente sportive, culturale și artistice. Stadionul Municipal nu trebuie demolat așa cum...

  Reașezăm Bistrița pe harta turistică a României, acolo unde îi e locul.

  Cu încrederea bistrițenilor pentru funcția de Primar al municipiului Bistrița mă voi ocupa de:  Achiziția de autobuze turistice, care să circule pe rute care leagă...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -