marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Liberalul Ovidiu Florean continuă războiul cu Executivul Consiliului Județean. Obiectele noului ”dialog” de la distanță sunt LDP SA și și SC Protecție și Pază Bistrița-Năsăud SRL.

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...


  Secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, consilierul județean Ovidiu Florian a reluat în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PNL mai vechile probleme, încă de actualitate evident, cu care se confruntă cele două societăți comerciale aflate în subordinea Consiliului Județean.

  În noul context, Ovidiu Florean a spus următoarele: ” Nu cu foarte mult timp în urmă, s-a votat bugetul societății comerciale LDP Security ( SC Protecție și Pază Bistrița-Năsăud SRL). Printr-un management defectuos, și LDP și LDP Security sunt aproape de faliment. Salariile angajaților de la LDP Security care trebuiau acordate pe luna aprilie, le-au intrat oamenilor în cont în 3 iunie. După ce că le dau oamenilor salarii de 1.350 -1.400 lei net, le dau și cu întârziere. Modul în care domnul Radu Moldovan a pus director la LDP Security și la LDP SA este absolut defectuos. Domnul Ința (n. r. – directorul SC Protecție și Pază Bistrița-Năsăud SRL) ar trebui să își vadă de pensie și să nu îi mai încurce pe oamenii ăia. Au pierdut și contractul cu Leoni, cel mai mare contract pe care l-au avut, au făcut disponibilizări colective, acum sunt cu întârzieri salariale de 3 săptămâni. Oamenii sunt extraordinar de nemulțumiți. Avem și noi două societăți comerciale în subordinea noastră și nu reușim nicicum să le performantizăm”.

  Reamintim că :

  În martie 2018, Ovidiu Florean spunea că pierderile pe le înregistrează SC LDP SA sunt uriaşe, fiind vorba de numai puţin de 2,6 milioane de lei . Atunci, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean BN, Bogdan Ivan a confirmat faptul că firma a fost supusă unui audit şi care a descoperit mai multe nereguli în ceea ce priveşte mai multe înregistrări contabile, dar că o parte din nereguli au fost rezolvate.

  LDP are însă probleme financiare mari, din 2014 încoace cifra de afaceri scăzând considerabil. Astfel în acel an, LDP SA, adus cât de cât la linia de plutire de Andrei Rusu în anul anterior, a ajuns la peste 24,7 milioane lei și un profit de peste 400.000 lei. Datoriile erau însă la peste 5,9 milioane lei, mai mici însă față de anul anterior când erau de peste 6,4 milioane lei. De fapt cea mai mare sumă înregistrată la capitolul datorii a fost în 2012, când acestea se cifrau la peste 10,33 milioane lei. În 2015, cifra de afaceri a scăzut la circa 22 milioane lei, de asemenea și profitul – 181.000 lei, iar datoriile au ajuns la circa 5,9 milioane lei. Un an mai târziu, cifra de afaceri a fost de peste 19,9 milioane lei, profit de 243.000 lei, iar datoriile au ajuns la circa 1,66 milioane lei. Situația arată cât se poate de prost în 2017, când cifra de afaceri abia depășește 15,2 milioane lei și sunt înregistrate din nou pierderi uriașe care ajung la peste 2,2 milioane lei, în timp ce datoriile au crescut și ele la peste 2,87 milioane lei. Anul trecut a fost și mai rău, cifra de afaceri prăbușindu-se la circa 10 milioane lei, în timp ce pierderile s-au cifrat la peste 2,62 milioane lei, iar datoriile au crescut la peste 4,26 milioane lei, scrie gazetadebistrita.ro

  În ceea ce privește SC Protecție și Pază Bistrița-Năsăud SRL, firmă manageriată de Viorel Ința, aici, situația este mult mai bună din punct de vedere financiar, actualele probleme cu care se confruntă firma fiind consecința neonorării unor plăți din partea Supercom SA, valoarea acestora fiind de 400 de mii de lei.

  În urmă cu un an de zile, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Bogdan Ivan, membru în Consiliul de Administraţie al SC LDP SA, a spus următoarele:” A fost un audit și care a constatat nereguli în ceea ce priveşte mai multe înregistrări contabile, auditorul recomandând îndreptarea respectivelor nereguli. Cred că, domnul Ovidiu Florean face nişte confuzii: LDP SA a luat o linie de credit de 5 milioane de lei, din acest credit fiind folosite 1,4 milioane de lei, existând acum o diferenţă de 3,6 milioane de lei. Eu cred că domnul consilier judeţean Florean nu ştie să facă distincţie între o linie de credit şi pierderi. Oricum, vorbim despre chestiuni confidenţiale”.

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -