Acasă Politica LIBERALUL DORIN DOBRA A AJUNS LA MITINGUL UNIRII DE LA CHIŞINĂU

LIBERALUL DORIN DOBRA A AJUNS LA MITINGUL UNIRII DE LA CHIŞINĂU

0

La invitația Asociației ”Prietenii Unirii”, senatorul Dorin Dobra a participat duminică, 5 iulie 2015, la mitingul organizat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, unde s-au adunat câteva mii de oameni pentru a-și exprima dorința de a se reuni cu țara mamă de peste Prut.

Prezența senatorului a avut ca scop transmiterea unui mesaj de solidaritate manifestanților că în felul acesta vor putea atrage atenția românilor de dincoace de Prut dar și Uniunii Europene care, ca orice construcție populară, este extrem de atentă la acest tip de mesaje.
În conjunctura dată de la granițele estice ale UE, gesturile de acest tip ale populației române basarabene pot juca un rol important în realizarea unui ideal național, acela al reîntregirii țării. După propria evaluare a senatorului, contextul general va deveni tot mai favorabil pentru punerea eventuală în fapt a unui gest de atâta semnificație simbolică și istorică.

Deși ar putea părea că evenimentele cotidiene sau extraordinare cum ar fi cele referitoare la situația din Grecia ne pot afecta mai mult, neglijarea unei posibile oportunități istorice referitoare la Basarabia se poate constitui într-o greșeală de neiertat a întregii clase politice actuale.

”Pentru că am fost întotdeauna un popor ce a știut, prin reprezentanții săi, să își așeze idealurile pe conjuncturi favorabile, semnalez oportunitatea acordării unei mai mari atenții faptelor și intențiilor unioniste de peste Prut” a declarat Dorin Dobra.
Acțiunea de duminică a continuat cu un marș al câtorva sute de tineri ce au pornit pe jos către București, pe drum urmând să fie primiți de autoritățile din județul Iași. Întreaga manifestare se va încheia duminică, 12 iulie, în Piața Universității din București, unde mii de basarabeni vor fi așteptați de mii de români.

Exit mobile version