LIBERALII SUNT DEZAMĂGIŢI DE NOUL „ŞEF” DE LA ADI DEŞEURI

Must Read

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate...

Numirea unui nou director la ADI Deşeuri în persoana lui Pavel Plăian a inflamat toate spiritele, mai ales că băiatul are doar 27 de ani şi nu ar avea pregătirea necesară pentru o asemenea funcţie, una grea, mai ales dacă ne gândim la scandalul în care a fost implicat şi ADI Deşeuri înainte şi după plecarea Vitaliei. E vorba, totuşi, de un proiect de 40 de milioane de euro! Politic vorbind, liberalii au reacţionat primii, pentru că nu pierzi un asemenea subiect cât se poate de controversat.

Comunicatul este semnat de preşedintele PNL BN, Robert Sighiartău:

Salut decizia domnului Dragomir Câmpan de a demisiona din funcţia de director al ADI Deşeuri Bistriţa-Năsăud, în condiţiile în care nu cu mult timp în urmă eu împreună cu colegii liberali i-am solicitat acest lucru. Trebuie însă să aducem la cunoştinţa bistriţenilor faptul că suntem foarte dezamăgiţi de noua numire a preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, în funcţia de director executiv al ADI Deşeuri. Şi mă refer aici la domnul Pavel Plăian, cel care de astăzi manageriază colectarea deşeurilor de pe raza judeţului nostru şi totodată continuă implementarea proiectului de peste 40 de milioane de euro.

Parcurgând CV-ul domnului Pavel Plăian, am fost neplăcut surprins să constat faptul că nimic nu îl recomandă pentru această funcţie. Faptul că domnia sa este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, dar şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi are un master în „Ştiinţe Penale şi Criminalistică” nu îi conferă expertiza necesară pentru a ocupa chiar funcţia de conducere a ADI Deşeuri. Asta în condiţiile în care, tot din CV-ul dumnealui reiese că în afara faptului că a vândut bilete de cinema timp de câteva luni la Cinematograful Odeon din Polus Center Cluj, nu mai are la activ vreo altă prestaţie în câmpul muncii. Absolut nimic! Nici măcar printre hobby-urile sale nu regăsim ceva care să îl aducă mai aproape de dorinţa de a avea un judeţ curat.

Domnul preşedinte Moldovan susţine că acest tânăr l-a convins în urma interviului pe care l-a susţinut în faţa Consiliului Director al ADI Deşeuri. Un consiliu format, atenţie, din trei membri: preşedintele Consiliului Judeţean, primarul oraşului Năsăud – Mircea Romocea, şi primarul comunei Teaca, Damian-Iustian Muntean, şi care fac parte, culmea, din acelaşi partid: PSD.

Consider că pentru ocuparea unei astfel de funcţii ar fi fost mai mult decât necesar organizarea unui concurs, imediat după vacantarea postului, la care să aibă posibilitatea să se înscrie oameni bine pregătiţi şi cu expertiză în domeniu, oameni care să fie capabili să pună ordine în acest proiect de management al deşeurilor din Bistriţa-Năsăud. Dar se pare că nu aceasta este dorinţa conducătorilor de astăzi ai judeţului Bistriţa-Năsăud, iar politicul îşi face din nou simţită prezenţa în numirile în funcţiile de conducere din instituţiile statului sau în cele subordonate acestora.

Şi avem un exemplu clar în acest sens, fiindcă şi domnul Dragomir Câmpan a fost numit tot politic în această funcţie şi care nu a fost în stare să gestioneze situaţia colectării deşeurilor din judeţ. Rezultatele s-au văzut pe deplin!

Ajung la concluzia că aceste asociaţii de dezvoltare intercomunitară sunt folosite în alt scop decât cel pentru care ele sunt înfiinţate să funcţioneze, şi anume promovarea cadrelor în mod politic.

Mi-ar plăcea ca politica să nu mai fie oaia neagră a societăţii, prin intermediul căreia se promovează mulţi oameni fără expertiză în funcţii de conducere ale instituţiilor statului. Dacă nu vom promova oameni cu adevărat competenţi, societatea românească nu se va putea dezvolta. Efectele se văd, le simţim cu toţii, în condiţiile în care timp de 26 de ani s-a apelat la numiri politice fără a se ţine cont de pregătirea şi expertiza celor care au ocupat vremelnic posturile de şefi, călduţe şi bine plătite.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Războiul Verzilor aproape de final. O decizie definitivă în dosarul Simoiu vs Călinescu va aduce schimbări masive și la Bistrița. Marius Bălan vrea consilier...

În iunie 2019, Partidul Verde făcea boom și se dividea ca un fel de amibă, și mic cum este el, a devenit și mai...

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate Bistrița, ai Parohiei Ortodoxe Române...

AJOFM controlat de prefectul Stelian Dolha. El a cerut redeschiderea instituției ”închisă ” de pandemie. Agenția este condusă de Otilia Râpan de mai bine...

Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost vizitat astăzi de prefectul Stelian Dolha, acesta sesizându-se în urma unor materiale apărute în...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -