LIBERALII SUNT CONVOCAŢI ÎN CNC

Must Read

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate...

Consiliul Național de Coordonare al Partidului Național Liberal (PNL) se întrunește, la 8 octombrie 2016, pentru validarea deciziei privind preluarea președinției unice de către actualul co-președinte al formațiunii, Alina Gorghiu.  PNL BN este reprezentat de preşedintele interimar Robert Sighiartău, liderul de la municipiu Ioan Turc, deputatul Stelian Dolha, Doris Moldovan, senatorii Dorin Dobra, Cristian Florian, primari printre care şi Grigore Ţiolan de la Feldru etc.

Propunerea privind preluarea de către Alina Gorghiu a președinției unice a PNL a fost făcută în cadrul Biroului Politic Național (BPN) al partidului din 1 octombrie 2016.

Cel de-al doilea co-președinte, Vasile Blaga, a demisionat de la conducerea PNL precum și din funcția de coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, la 28 septembrie 2016, după ce a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Tot în cadrul BPN al partidului din 1 octombrie, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost propus de liderul PNL Alina Gorghiu să preia funcția de coordonator al campaniei liberalilor pentru alegerile parlamentare.

Alina Gorghiu a devenit președinte al PNL, în cadrul BPN al partidului, din 18 decembrie 2014, preluând această funcție de la Klaus Iohannis care a fost ales președinte al României, la alegerile prezidențiale din 2/16 noiembrie 2014. La rândul său, Vasile Blaga a fost președinte al PDL în perioada 30 iunie 2012-26 iulie 2014.

Cel mai recent CNC al PNL a avut loc la 11 decembrie 2015, când s-a decis unificarea funcțiilor de secretari generali ai liberalilor sub conducerea lui Ilie Bolojan, precum și unificarea conducerii PNL București.

Consiliul Național al PNL din 11 decembrie 2015 a validat și decizia ca toți candidații PNL la alegerile locale să preia conducerea interimară unică în organizația în care candidează, mai puțin la organizațiile județene. În cadrul aceleiași structuri de conducere, s-au adoptat o serie de criterii de integritate pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor candida în alegerile din 2016. Astfel, candidații nu trebuie să fi fost condamnați definitiv sau urmăriți penal, nu trebuie să fi trecut de la un partid la altul sau să fi plagiat. De asemenea, membrii sau colaboratorii securității trebuie să nu fi fost dovediți ofițeri acoperiți și să nu fi deținut funcții retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel.

***
Potrivit statutului PNL, Consiliul Național de Coordonare este organismul de conducere și decizie politică al partidului în perioada dintre Convențiile Naționale. Astfel, Consiliul Național poate adopta orice hotărâre de competența Convenției, cu excepția adoptării de noi moțiuni sau a unui nou statut. Consiliul Național adoptă hotărâri în prezența majorității membrilor, cu majoritatea voturilor exprimate.

Consiliul Național este format din membrii Colegiului Director Național (CDN), eventualii miniștri ai PNL, parlamentari și europarlamentari ai PNL, președinții de consilii județene, primarii sau viceprimarii, președinții organizațiilor județene de partid.

Convocarea ședințelor ordinare ale Consiliului Național de Coordonare este făcută de către Biroul Permanent Național, în timp ce ședințele extraordinare sunt convocate la cererea BPN, a președintelui partidului sau a cel puțin o treime din președinții Biroului Permanent Județean (BPJ).

Consiliul Național este alături de Convenția Națională, Colegiul Director Național și Biroul Politic Național unul dintre organismele de conducere a PNL la nivel național sunt.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Sighiartau asta e presedinte fara fond. I-au dat functia aia fara manual de intrebuintare. Nici nu stie bine la ce partid e presedinte. Ca el lauda PSD. Astia-s oameni seriosi?

Comments are closed.

- Advertisement -

Latest News

Războiul Verzilor aproape de final. O decizie definitivă în dosarul Simoiu vs Călinescu va aduce schimbări masive și la Bistrița. Marius Bălan vrea consilier...

În iunie 2019, Partidul Verde făcea boom și se dividea ca un fel de amibă, și mic cum este el, a devenit și mai...

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate Bistrița, ai Parohiei Ortodoxe Române...

AJOFM controlat de prefectul Stelian Dolha. El a cerut redeschiderea instituției ”închisă ” de pandemie. Agenția este condusă de Otilia Râpan de mai bine...

Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost vizitat astăzi de prefectul Stelian Dolha, acesta sesizându-se în urma unor materiale apărute în...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -