LIberalii iau cu asalt Consiliul Județean – Stelian Dolha , săgeți otrăvite spre Radu Moldovan

Must Read

NĂSĂUD: Un bărbat a fost rănit după ce o Ambulanță s-a ciocnit cu un autoturism

Accidentul a avut loc în zona magazinului Profi din orașul Năsăud, fiind vorba de o coliziune între o Ambulanță...

Prefecții și subprefecții vor fi numiți politic. La nivelul prefecturilor revine funcția de secretar general

Prefecții și subprefecții vor fi numiți politic, conform unui proiect de modificare a Codului Administrativ care urmează să fie...

Prim-vicepreședintele PNL BN, Stelian Dolha, trage cu săgeți otrăvite spre Consiliul Județean, ținta în mișcare fiind președintele Radu Moldovan. Se prefigurează un duel Dolha-Moldovan în vara lui 2020?

STELIAN DOLHA: Ca un veritabil baron, tovarășul Radu Moldovan a promis că va realiza două centuri ocolitoare, care eventual urmau să-i poarte numele. Tocmai de aceea, acum un an a prins pe bugetul Consiliului Județean două studii de prefezabilitate pentru drumuri ocolitoare.

O centură ocolitoare s-ar fi realizat pe traseul Monariu – Budac – Jelna – Livezile care să ocolească Bistrița dinspre Viișoara . Iar cealaltă variantă ocoitoare s-ar fi realizat pe varianta: Blăjenii de Jos – Tărpiu – Slătinița – Livezile.

În anul 2018, Radu Moldovan a ieșit public și a spus că va realiza aceste documentații pentru care s-au alocat 100.000 de lei din bugetul Consiliului Județean. Toți votanții așteptau cu sufletul la gură să se întâmple minunea și să fie semnate contractele de finanțare.

La ședința ordinară de ieri, președintele Consiliului Județean a fost întrebat despre aceste studii de prefezabilitate. Ne-am fi bucurat să aflăm că au fost rătăcite prin sertarele Consiliului Județean, dar se pare că președintele instituției nu a făcut nimic în acest sens.

Pe bugetul din 2019, centurile ocolitoare se regăsesc din nou și evident că Radu Moldovan va promite că le va face. Din nou. Și iarăși va trece un an fără să se realizeze documentațiile tehnice, măcar.

Situația investițiilor strategice este sub orice critică și la această oră nu avem niciun proiect major de investiții. Avem o serie de promisiuni pentru baze sportive, stadioane, turism, infrastructură de apă-canal, dar toate astea se regăsesc în mintea președintelui PSD. În realitate, nici măcar documentațiile acestor obiective nu s-au realizat și se lucrează haotic, fără o strategie de dezvoltare a județului.

Actuala putere a promis autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare și în realitate nu s-a realizat niciun obiectiv major. Nici măcar studii de prefezabilitate nu s-au întocmit și probabil, Radu Moldovan așteaptă alegerile din 2020 ca să realizeze documentațiile tehnice. Sursa de finanțare este inexistentă și nici măcar nu ar putea fi accesată, deoarece lipsește esențialul: proiectul tehnic.

Nu sunt în stare să întocmească documentații tehnice pentru accesarea finanțărilor și stau cu mâna-n sân.

Chiar dacă printr-o minune s-ar aloca bani europeni de pe alte axe, județul nostru nu ar putea accesa fonduri, dacă nu există documentațiile tehnice. Așa s-a întâmplat cu Colegiului Rebreanu când Primăria Bistrița s-a trezit cu bani europeni și nu au reușit să-i cheltuie, deoarece nu aveau proiectul tehnic finalizat la timp.

O situație similară avem la nivel central, iar România a ratat construcția unor Spitalele Regionale deoarece Liviu Dragnea și acoliții lui au uitat să întocmească studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Au fost mai preocupați să controleze justiția și să dea ordonanțe care să-i scape de pușcărie, în loc să dezvolte țara.

Cu așa administrație , județul se dezvoltă pe hârtie, din pixul liderului PSD care nici măcar să transmită solicitarea de finanțare nu va putea face, deoarece nu are studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele sale. Tovarășul Radu Moldovan e preocupat cu alte obiective majore , principalul țel fiind să-și construiască o imagine de lider autoritar care deține bagheta magică a proiectelor imaginare.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

NĂSĂUD: Un bărbat a fost rănit după ce o Ambulanță s-a ciocnit cu un autoturism

Accidentul a avut loc în zona magazinului Profi din orașul Năsăud, fiind vorba de o coliziune între o Ambulanță...

Prefecții și subprefecții vor fi numiți politic. La nivelul prefecturilor revine funcția de secretar general

Prefecții și subprefecții vor fi numiți politic, conform unui proiect de modificare a Codului Administrativ care urmează să fie discutat și adoptat în ședința...

Politicienii din Consiliul Județean și-au împărțit locurile din consiliile de administrație ale instituțiilor aflate în subordinea CJ. Proiectele de hotârâre vor fi discutate în...

Ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, 28 ianuarie, are o ordine de zi destul de încărcată, fiind vorba de 18 proiecte de hotărâre,...

COVID 19: Din 363 de teste doar 35 sunt pozitive. Peste 4.600 de bistrițeni s-au vaccinat până la această oră

Rămânem la un număr acceptabil de 35   de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2, ele fiind raportate pentru ziua de astăzi, 27...

Un bărbat a fost lovit de tren în zona gării Șintereag. El a ajuns la UPU cu fractură de bazin și traumatisme la coloana...

Echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Beclean acorda asistenta medicala unui barbat, în vârstă de aproximativ 32 de ani, posibil...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -