Liberalii bistrițeni au declanșat jihadul contra referendumului pentru demiterea primarului Traian Ogâgău

Must Read

Accident rutier terifiant în Pasul Tihuța. Trei oameni decedați. La fața locului au intevenit și salvatorii bistrițeni

Nenorocirea s-a produs în această noapte în Pasul Tihuța, dar în zona de intervenție a ISU Suceava, echipajul  SMURD...

Primăria Bistrița a început demersurile pentru clasificarea fostului spital de pe Independenței ca monument istoric. Din acest moment, clădirea nu mai poate fi dărâmată....

Primăria municipiului Bistrița a anunțat că intenționează să achiziționeze clădirile de pe strada Independenței, care au găzduit câteva secții...

Cine sunt tinerii care au murit în accidentul din Pasul Tihuța? Unul este bistrițean…

Un teribil accident de circulație a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Poiana Stampei. Un autoturism Maserati...

Publicarea în Monitorul Oficial a instrucțiunilor care vizează organizarea referendumului pentru demiterea primarului liberal al orașului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău i-a scos pe liderii liberali din letargie. Concert, astăzi, președintele Ioan Turc, primarul Traian Ogâgău dar și avocata Diana Morar au vorbit despre această problemă, considerând-o una cât se poate de politică, concluzia fiind una singură: referendumul este o acțiune politică a PSD susținută de prefectul Ovidiu Frenț.

Traian Ogâgău: Vreau un motiv concret și demisionez

Prezent la conferința de presă, primarul orașului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, a confirmat faptul că împreună cu avocații săi a contestat, în instanță, toate hotărârile Instituției Prefectului dar și a comisiei pentru organizarea referendumului, considerate a fi ilegale.

”Fac un apel către domnul prefect, către toți cei mai mult sau mai puțin implicați în organizarea acestei mascarade politice să îmi ofere un motiv legal care să le susțină demersul. Un motiv palpabil și demisionez, mai ales că nu am bani de aruncat în vânt pentru om acțiune politică și nefondată. AM nevoie de un motiv legal și plec singur”, a spus Ogâgău.

De asemenea, edilul din Sângeorz Băi a mai precizat că există dovezi cum că ” jumătate din smenături ar fi false (…) Au aruncat mingea în curtea mea pentru a aloca bani în vederea organizării referendumului , dar eu nu am bani la buget pentru aventuri de acest gen. Să aloce Guvernul bani și facem mâine referendum”, a punctat primarul Ogâgău.

” Ce înseamnă neîndeplinirea sarcinilor primarului?, s-a întrebat retoric Ogâgău: ” Ce înseamnă asta? Că nu le mai dau voie să exploateze ilegal albia Someșului și, vă garantez că sunt mult mai multe”, a mai precizat edilul.

Ioan Turc: Primarul Ogâgău este executat politic!

Președintele Ioan Turc a intervenit și el în cadrul acestui dialog și a spus că există un motiv cât se poate de obiectiv pentru demiterea primarului Traian Ogâgău: ” Domnul primar este membru al PNL și nu este pe lista scurtă a PSD. Un al doilea motiv este reprezentat de proiectele de dezvoltare ale  primarului Ogâgău și, a căror materializare, nu este pe placul pesediștilor, care știu cât de greu este de bătut electoral un primar harnic, așa cum este Traian Ogâgău”, a explicat Turc.

El a mai adăugat că orașul Sângeorz Băi este oraș doar cu numele, fiind acum ” o localitate pierdută în Evul Mediu, fără facilitățiile minimale ale unui orășel cât de cât modern!”.

Cele spuse de Ioan Turc au fost întărite de Traian Ogâgău prin următoarele cifre: ” După 16 ani de domnie a PSD, 80% din străzi nu au asfalt iar 80 la sută dintre locuitori nu au canal, grădinițe sau dispensare moderne. Ar trebui să înțeleg că primarul celălalt și-a îndeplinit toate sarcinile în mod exemplar?”.

Diana Morar: Nerealizarea unor promisiuni electorale nu sunt motive legale pentru  demitere

Invitată la întâlnirea cu presa, avocatul Diana Morar, a făcut și ea câteva precizări pur juridice: ” Raportat la legislația care se aplică în cadrul organizării unui referendum nu fac nicio referire la faptul că neonorarea unor promisiuni electorale se pot transforma în motice legale pentru a demite un primar. Acestea se decontează prin vot la următoarele ture de alegeri, dar deja asta e o altă poveste. Acum, referitor la acele instrucțiuni: la articolul 2 se solicită obiectul referendumului și care stă la baza întrebării care va apărea pe buletinele de vot, dar, trebuie știut faptul că, motivul care a stat la baza organizării referendumului , se încadrează strict în normele legale aplicabile pe această speță, iar acestea sunt prevăzute în mod expres de către lege și nu fac obiectul unor interpretări făcute de neprofesioniști”, a comentat Diana Morar.

Reamintim faptul că Instrucțiunile privind organizarea referendumului pentru demiterea primarului orașului Sângeorz Băi au fost publicate în Monitorul Oficial pe data de 4 decembrie, după cum urmează:

ART. 1
(1) Obiectul şi data referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică, în condiţiile legii, cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia, de către comisia numită prin ordin al prefectului, conform art. 55 alin. (5) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Comisia prevăzută la alin. (1) asigură coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor care revin autorităţilor şi instituţiilor publice în materia organizării referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud.

ART. 2
(1) Referendumul local pentru demiterea primarului oraşului Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, se desfăşoară în secţiile de votare organizate potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Referendumul local pentru demiterea primarului oraşului Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, are loc pe baza listelor electorale permanente, întocmite şi tipărite conform art. 49 alin. (1) şi (5) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Întocmirea listelor cuprinzând persoanele care vor fi desemnate ca preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, conform art. 26 alin. (2^2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează cu aplicarea corespunzătoare a dispoziţiilor art. 16 din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 3
Prezentele instrucţiuni se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Accident rutier terifiant în Pasul Tihuța. Trei oameni decedați. La fața locului au intevenit și salvatorii bistrițeni

Nenorocirea s-a produs în această noapte în Pasul Tihuța, dar în zona de intervenție a ISU Suceava, echipajul  SMURD...

Primăria Bistrița a început demersurile pentru clasificarea fostului spital de pe Independenței ca monument istoric. Din acest moment, clădirea nu mai poate fi dărâmată....

Primăria municipiului Bistrița a anunțat că intenționează să achiziționeze clădirile de pe strada Independenței, care au găzduit câteva secții ale Spitalului Județean de Urgență...

Cine sunt tinerii care au murit în accidentul din Pasul Tihuța? Unul este bistrițean…

Un teribil accident de circulație a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Poiana Stampei. Un autoturism Maserati a ieșit de pe carosabil,...

Încă două accidente în această dimineață: La Năsăud, o mașină a intrat într-un stâlp, iar la Joseni un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului

Terifiantul accident din Pasul Tihuța a fost urmat în această dimineață de alte două evenimente rutiere. Primul a avut loc la Năsăud, în jurul...

CRONICA SPORTIVĂ: CFR Cluj învinge Craiova și se poate pregăti de câștigarea campionatului

Aseară, în cel de-al doilea meci din etapa a opta din play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, CFR Cluj a învins-o pe Univ. Craiova, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -