Acasă Politica Liberala Dorina Sanda Cicioc l-a înlocuit pe social-democratul Cristian Parasca la șefia...

Liberala Dorina Sanda Cicioc l-a înlocuit pe social-democratul Cristian Parasca la șefia Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud.

0

Dorina Sanda Cicioc revine la conducerea Administrației Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud în locul lui Crisitian Parasca susținut pentru acest post de PSD. ANAF a inițiat în octombrie 2019, 66 de concursuri pentru ocuparea de posturi de directori și șefi în cadrul regionalelor și aparatului central din București al agenției, dar ele au fost amânate de ministrul Florin Câțu pentru luna martie a acestui an.

Cicioc este o veterană a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, ea fiind angajată în sistem încă din anul 2000, lucrând cu chitanțierul în mână, cum se spune, până în 2010, când va începe să ocupe diferite funcții de conducere, prima dintre acestea fiind cea ce de director al fostei Direcții Generale a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud. După schimbările de denumire din 2012, Cicioc revine pe funcția de director al Administrației Finanțelor Publice Bistrița, de această dată ca director, dar, în 2013, reorganizarea din temelii a acestei instituții vine și un preaviz pentru Dorina Cicioc, la șefia instituției ajungând liberalul Crin Pântea, schimbat și el din funcție cu Cristian Parasca.

Cicioc a făcut o Școală Postliceală de Finanțe-Contabilitate pe care o termină în 1999, iar în 2004 va absolve Facultatea de Științe Economice din Timișoara. În 2009 intră în politică în fostul PDL, cel care va fuziona cu PNL pentru o construcție viabilă pe partea dreaptă a eșicherului politic.

”La AFP Bistrița pot zice că m-am născut ca profesionist, acolo am crescut, acolo am stat la ghișeu, am umblat cu chitanțierul în mână pe teren, am relaționat cu oamenii, am fost practic în linia întâi. Nu am venit director la Finante de pe un alt post de sef. Am fost și eu debutant, am inceput de jos”, a spus  Dorina Cicioc.

Reamintim că:

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a semnat ordinul pentru amânarea până în martie a concursurilor din ANAF programate pentru luna noiembrie. La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că se dorește schimbarea regulilor de organizare a concursurilor pentru transparentizarea acestora. „Nu putem accepta ca conducători de instituții publice, la final de mandat, să declanșeze concursuri la scară largă, concursuri viciate, la care nu pot participa toți aceia care ar dori pe pozițiile scoase la concurs. Mai ales nu acceptăm ca modurile cum se organizează concursurile. Intenționăm să modificăm regulile privind organizarea concursurilor publice, intenția noastră este să asigurăm transparentă totală, publicitate pentru fiecare post scos la concurs, criterii foarte clare de evaluare, iar de asemenea în comisiile de selecție să fie introduși, pe lângă reprezentanții conducerii politice sau conducători cu statut de funcționari public, și reprezentanți ai mediului academic care să facă o evaluare obiectivă”, a spus primul ministru.

 

ANAF a inițiat în octombrie 2019, 66 de concursuri pentru ocuparea de posturi de directori și șefi în cadrul regionalelor și aparatului central din București al agenției.

 

 

Exit mobile version