Acasă Politica Legea salarizării unitare este echitabilă şi sustenabilă

Legea salarizării unitare este echitabilă şi sustenabilă

0

Deputatul social-democrat Doina Pană a confirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe agenda parlamentară vor intra în dezbatere o serie de legi foarte importante, şi anume Legea prevenţiei, Codul administrativ, dar şi Legea salarizării unitare.

„Am transmis-o la toate formaţiunile politice, să se poată pronunţa în cunoştinţă de cauză în momentul când avem dezbateri. Din teritoriu, fiecare parlamentar va aduna amendamente de la categoriile sociale care au dorit să vină cu propuneri. Ca şi în cazul Legii bugetului, nu ai interesul să stea două luni în Parlament şi să se tot amendeze, ci să vii cu o formă cât mai completă, încât să sufere uşoare modificări, aşa este şi în cazul Legii salarizării unitare. Este o lege, în sfârşit, foarte echitabilă. Este sustenabilă, pentru că presupune 32 miliarde lei, dar acele 32 miliarde lei Guvernul le-a îndreptat spre economie. Nu ne referim doar la anul acesta, ci la final de decembrie 2022, atunci se va ajunge pentru toate categoriile la cuantumul final pe care trebuie să-l aibă la salariu”, a explicat deputatul Doina Pană.

Parlamentarul bistriţean a menţionat că există trei termene de aplicare a acestei legi, şi anume 1 iulie 2017 – sănătate, 1 ianuarie 2018 – educaţia. „Ca principiu general, în 2018 se aplică cea mai mare marjă, după care se face diferenţa dintre cât trebuie să fie din Anexă în 2022, cât este acum, se împarte la patru şi aceea va fi creşterea anuală pentru fiecare categorie. Dacă în urma calculelor, la 1 ianuarie 2018 sau pe parcurs, salariul unei persoane este mai mare decât cel din grilă, atunci va primi suma din 2022. Ştiţi că avem salariaţi cu salarii uriaşe. Unul din principiile de bază a legii va fi ca niciun angajat să nu aibă salariul mai mare decât conducătorul. Eu, ca ministru avem, 5300 lei, iar un director general avea 12.000 lei”, a menţionat Doina Pană.

Nu în ultimul rând, deputatul bistriţean a spus că în toate consiliile locale şi în consiliile judeţene se vor vota salariile angajaţilor, cu două condiţii, adică să nu dpeăşească indemnizaţia viceprimarului şpi a vicepreşedintelui de consiliu judeţean şi să se încadreze per total în anvelopa salarială, adică nu se iau banii din investiţii.

GABRIELA CIORNEI

Exit mobile version