Acasă Politica Legea energiei electrice şi a gazelor naturale a fost modificată. Ce spune...

Legea energiei electrice şi a gazelor naturale a fost modificată. Ce spune Daniel Suciu?

0

 Camera Deputaţilor a adoptat astăzi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, proiect pe care Daniel Suciu l-a susținut în calitate de deputat PSD de Bistriţa-Năsăud.

 Deputatul Daniel Suciu: „ Apropo de dorința celor ce nu au acces la rețele de gaze, acum am legiferat si creat cadrul legal. Alături de colegii mei am susținut astăzi in Camera Deputaților Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012, în sensul instituirii obligativităţii operatorului de distribuţie sau a operatorului de transport şi de sistem de a finanţa TOATE lucrările pentru realizarea conductelor necesare racordării. Reducem astfel considerabil timpul pe care primarii trebuie sa il astepte pentru a se racorda la rețeaua de gaze naturale. Așadar, comunele de pe Valea Bârgăului, Valea Someșului, Ilvelor, Țibleșului pot face pași concreți în acest sens.

Precizăm următoarele:

Până acum, legea prevedea ca toate procedurile de concesionare a serviciilor de furnizare a gazelor naturale să se realizeze de către Ministerul Energiei pentru fiecare primărie în parte. În schimb, pentru celelalte servicii publice, precum cele de salubritate, apă și canal, fiecare unitate administrativă îşi organizează singură licitaţiile. Pentru extinderea, modernizarea şi realizarea de reţele noi de gaze, licitaţiile pentru concesiune se desfăşurau la Ministerul Energiei. Prin modificările aduse Legii 123, unitățile administrativ-teritoriale, care își cunosc mult mai bine necesitățile locale, vor putea să organizeze licitații pentru concesionarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale.

Exit mobile version