Acasă Politica Legea pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele românești a fost...

Legea pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele românești a fost adoptată

0


Camera Deputaților a adoptat marți, 16 mai, proiectul de Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele românești, act normativ care stabilește cadrul juridic pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, astfel încât producătorii din sectorul creșterii porcinelor să depășească dificultățile pe care le întâmpină și să reușească să mențină cel puțin nivelului actual de producție, spune Daniel Suciu, deputat PSD BN.

„Această subvenție urmează a se acorda prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, producătorilor de carne de porc, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, și se va implementa după primirea deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat. De asemenea, legea reglementează și durata programului, beneficiarii, condițiile de înscriere în Program și modalitatea de acordare a ajutorului de stat. Programul carne de porc din fermele românești se desfășoară pe perioada 2017 — 2020. Ajutorul de stat se va da sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii grași care se livrează și se clasifică în abatoare autorizate.

În cadrul Programului carne de porc din fermele românești, un producător poate beneficia de ajutor de stat pentru minimum un pachet și maximum 250 de pachete de sprijin/an/beneficiar.

Acordarea acestor ajutoare este conformă cu prevederile Programului de guvernare 2017-2020 al PSD, Capitolul ‘Politici agricole și de dezvoltare rurală’—Programul de susținere pentru produsul carne de porc.

Suma totală alocată pentru acest program este de 446 de milioane de euro.

Exit mobile version