Legea pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele românești a fost adoptată

Must Read

COVID 19: Doar 33 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1928 de persoane

Un număr de 33 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de...

Casa în care și-a trăit ultimii ani din viață Matei Eminescu va deveni un centru al colecțiilor și documentelor de patrimoniu

Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud a aprobat în luna martie a anului 2019  elaborarea documentaţiei pentru realizarea Casei Colecţiilor şi a...

BLOCAJ la Centrul de vaccinare al SJU Bistrița-Năsăud. Sistemul de validare nu a fost funcțional dar acum lucrurile merg mai bine

În lipsa unei comunicări eficiente și transparente, în condițiile unei campanii lipsite de orice empatie, promovarea vaccinării se îndreaptă...


Camera Deputaților a adoptat marți, 16 mai, proiectul de Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele românești, act normativ care stabilește cadrul juridic pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, astfel încât producătorii din sectorul creșterii porcinelor să depășească dificultățile pe care le întâmpină și să reușească să mențină cel puțin nivelului actual de producție, spune Daniel Suciu, deputat PSD BN.

„Această subvenție urmează a se acorda prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, producătorilor de carne de porc, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, și se va implementa după primirea deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat. De asemenea, legea reglementează și durata programului, beneficiarii, condițiile de înscriere în Program și modalitatea de acordare a ajutorului de stat. Programul carne de porc din fermele românești se desfășoară pe perioada 2017 — 2020. Ajutorul de stat se va da sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii grași care se livrează și se clasifică în abatoare autorizate.

În cadrul Programului carne de porc din fermele românești, un producător poate beneficia de ajutor de stat pentru minimum un pachet și maximum 250 de pachete de sprijin/an/beneficiar.

Acordarea acestor ajutoare este conformă cu prevederile Programului de guvernare 2017-2020 al PSD, Capitolul ‘Politici agricole și de dezvoltare rurală’—Programul de susținere pentru produsul carne de porc.

Suma totală alocată pentru acest program este de 446 de milioane de euro.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

COVID 19: Doar 33 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1928 de persoane

Un număr de 33 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de...

Casa în care și-a trăit ultimii ani din viață Matei Eminescu va deveni un centru al colecțiilor și documentelor de patrimoniu

Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud a aprobat în luna martie a anului 2019  elaborarea documentaţiei pentru realizarea Casei Colecţiilor şi a Documentelor de Patrimoniu, instituţie care...

BLOCAJ la Centrul de vaccinare al SJU Bistrița-Năsăud. Sistemul de validare nu a fost funcțional dar acum lucrurile merg mai bine

În lipsa unei comunicări eficiente și transparente, în condițiile unei campanii lipsite de orice empatie, promovarea vaccinării se îndreaptă către un eșec catastrofal. Cei programați...

Bistrițenii care au încercat să se înscrie pe RoVaccinare nu au avut nicio șansă. Consilierul PNL Cristian Munthiu trage un semnal de alarmă: ”Am...

Zeci de bistrițeni au încercat vineri să se programeze pentru a efectua vaccinul anti CoVid-19. Mulți dintre ei s-au chinuit câteva ore, dar nu...

Senatorul Ioan Deneș susține că Executivul pregătește o nouă taxă care vizează mașinile mai vechi de 10 ani. ”Care este logica pentru care vor...

Senatorul PSD Ioan Deneș susține că Guvernul Câțu pregătește o nouă taxă și care ar viza proprietarii de mașini mai vechi de 10 ani....
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -