Acasă EVENIMENT LECHINȚA are centru SMURD: Peste 30 de mii de persoane vor beneficia...

LECHINȚA are centru SMURD: Peste 30 de mii de persoane vor beneficia de aceste servicii

0


Noul centru SMURD din Lechinţa  a fost inaugurat astăzi în prezența primarului Romeo Florian, șefii ISU BN, prezenți fiind ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, secretarul de stat dr. Raed Arafat – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi fondator SMURD, preşedintele Consiliului Judeţean-Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, col. Marian Dragne-inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectori şefi ai ISU din judeţele Cluj, Mureş, Maramzureş, Suceava şi Sălaj, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii din subordinea MAI sau instituţii deconcentrate, senatorul Ioan Deneş, primari şi, nu în ultimul rând, medici şi asistenţi medicali ai sistemului integrat de medicină de urgenţă.

Momentul a avut o dublă semnificaţie pentru salvatorii bistriţeni, asta pentru că se împlinesc 80 de ani de la înfiinţarea primei subunităţi de pompieri militari din judeţul Bistriţa-Năsăud, concomitent cu operaţionalizarea Punctului de lucru al ISU de la Lechinţa, unde pompierii militari şi paramedicii SMURD vor deveni o prezenţă constantă.

În fapt, este vorba despre un parteneriat tripartit între Primăria Lechinţa, care a a amenajat spaţiul administrativ, alocând aproximativ 1 milioan de lei. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a alocat 500.000 lei pentru achiziţionarea unei autospeciale SMURD, iar ISU BN a detaşat două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă. Prin grija Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi a IGSU, au fost aprobate 30 de posturi în organigrama acestui Punct de lucru. Nu mai puţin de 28.000 de locuitori din zina de câmpie a judeţului vor beneficia, la nevoie, de servicii de medicină de urgenţă prespitalicească, de intervenţii de descarcerare, la incendii sau alte evenimente nedorite.

După prezentarea onorului militar, a urmat o slujbă de binecuvântare, alături de preoţii parohi lechinţeni fiind preotul de la Garnizoană şi protopopul Alexandru Vidican.

Primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian, a subliniat, în cuvântul de deschidere, importanţa acestui proiect pentru comunitatea locală, dar şi pentru zona deservită de noua subunitate a ISU BN.

Este un moment important în viaţa comunităţii noastre şi doresc să vă mulţumesc în numele cetăţenilor comunei Lechinţa pentru că v-aşi făcut timp să fiţi astăzi alături de noi. Obiectivul pe care astăzi îl inaugurăm nu va deservi doar comunitatea din Lechinţa, ci toată zona de Câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud. Noi oamenii din administraţie suntem obişnuiţi cu faptele, iar după ce o să vizitaţi obiectivul sper să constataţi că parteneriatul dintre Consiliul Judeţean, Primăria Lechinţa şi ISU a fost unul de succes. Vă mulţumesc încă o dată că aţi venit la noi”, a transmis primarul Florian invitaţilor.

După discursurile invitaţilor şi parada cadrelor ISU BN, pe muzica de fanfară, invitaţii au vizitat noul obiectiv.

rasunetul.ro

 

 

 

 

 

Exit mobile version