luni, iulie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Lacul Fânțânița, o oază de relaxare

  Must Read

  Bistrița-Năsăud: 106 persoane active și 51 de decese. Un singur caz de infectare raportat în ultimele 24 de ore

  Situația devine tot mai îngrijorătoare la nivelul județului Bistrița-Năsăud, ultimele date oficiale punctând faptul că, lucrurile nu...

  O duminică plină de probleme: 5 victime într-un alt accident la Leșu.Trei au ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale

   Modulul SMURD si un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița Năsăud...


  Se spune că dacă îi dai unui om un pește îl hrănești o zi, dar dacă îl înveți să pescuiască acesta va sta toată ziua pe malul apei și va bea bere….

  A devenit o modă; asta spune un pescar „bătrân“ despre pescuit. Pentru unii, îndeletnicirea de a prinde peşte înseamnă mai mult decât mersul la baltă şi aruncatul unui băţ în speranţa că un mare peşte va muşca din mămăliguţa pufăită cu un spray aromat. În esenţă, pescuitul, în orice formă s-ar derula, pe timp de vară, la copcă, pe un frig de crapă pietrele, pe un râu sau pe o apă stătătoare, este pasiune, adrenalină şi relaxare. Foarte mulţi nu înţeleg cum poate cineva să stea cu ochii lipiţi de o plută ore întregi. „Este o diferenţă între a merge la pescuit şi a merge să prinzi peştele. În prima categorie intră cei care nu au nici un fel de cunoştinţe în arta de a prinde peştele. Pentru că este o artă să prinzi peştele, nu e suficient să arunci băţul pentru ca peştele să se arunce în cârlig şi să te roage să-l tragi“, ne atenţionează Tiberiu Tanca, un pescar înrăit „de vreo patruzeci şi ceva de ani“.

  Pentru unii înseamnă doar evadare, pentru alţii, relaxare, însă pentru pescarii adevăraţi înseamnă mult mai mult, o artă. Arta de a prinde peşte. Şi unii şi alţii se pregătesc cu mult înainte de a merge la o partidă de pescuit, îşi lustruiesc „armele“, fac monturi, caută aromele potrivite, mai cumpără un băţ de mână, o lansetă sau verifică dacă acele mai înţeapă la fel de mult ca atunci când le-au achiziţionat de la magazin.

  Deşi pescarii de week-end sau „de duminică“, aşa cum sunt numiţi de către profesionişti, nu investesc foarte mult în articolele de pescuit, nu au cunoştinţe solide în această „meserie“ şi nu sunt la curent cu toate noutăţile, depun aceeaşi pasiune de netăgăduit.

  Pentru toți pasionații de pescuit Tiberiu Tanca și-a investit, pe lângă bani și o parte din suflet în câteva lacuri aflate în Cătunul Fântânița, comuna Miceștii de Câmpie. Am fost de câteva ori la lacurile pe care familia Tanca le administrează și pot spune că pe lângă satisfacția de a sta în mijlocul naturii am avut parte și de câteva capturi fruomoase mai ales că cele cinci lacuri întinse pe două hectare sunt populate din abundență cu crap, cteno, fitofag, sânger și caras.

  Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost căldura cu care Tibi și  soția lui își întâmpină musafirii, pentru că pescarii care le trec pragul sunt primiți ca niște prieteni nu ca niște clienți iar comportamentul gazdelor te fac să uiți de drumul destul de lung pe care trebuie să îl străbați până la lac.

  Toți cei care vor să se simtă bine în sânul naturii și să aibă parte de câteva drill-uri intense sunt așteptați cu drag în Cătunul Fântânița la Lacul lui Tibi. Pentru rezervari puteți suna la numărul de telefon 0741 095 595.

  Nelu BOLDEA

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Bistrița-Năsăud: 106 persoane active și 51 de decese. Un singur caz de infectare raportat în ultimele 24 de ore

  Situația devine tot mai îngrijorătoare la nivelul județului Bistrița-Năsăud, ultimele date oficiale punctând faptul că, lucrurile nu merg deloc bine din punct...

  O duminică plină de probleme: 5 victime într-un alt accident la Leșu.Trei au ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale

   Modulul SMURD si un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița Năsăud intervin în localitatea Lesu la...

  Două accidente au avut loc în această după-amiază. Unul la Bistrița, pe DN 17 și un altul la Podirei în comuna Șieu Măgheruș.

  Două accidente au avut loc în această după-amiază. Unul la Bistrița, pe DN 17 și un altul la Podirei în comuna Șieu Măgheruș.

  Bilă albă : Jandarmii bistrițeni au ajutat un bărbat de 60 de ani care a leșinat pe Calea Moldovei

   Un bărbat a fost observat de jandarmi în timp ce și-a pierdut echilibrul și a căzut în fața unui hipermarket...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -