LA NĂSĂUD ALDE ATACĂ PSD-UL

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

Năsăudul are un primar care se laudă în permanenţă că a făcut şi face foarte multe pentru locuitorii oraşului. Din nefericire pentru năsăudeni, nu este aşa şi am avea multe exemple de dat. De data aceasta ţin să aduc în atenţie doar unul, concludent spun eu, din care reiese grija edilului pentru cetăţenii urbei academicienilor.

În speţă este vorba despre elevii care studiază la colegiile din Năsăud, în majoritatea lor localnici, şi care, spre ghinionul lor, nu au locuri propice pentru a-şi petrece timpul liber, în special în perioada rece. În urmă cu ceva timp, am primit foarte multe semnale în acest sens, şi mai ales din partea celor cărora le place să facă sport în timpul lor liber. Dar unde, în anotimpul rece? Aici este problema.

Fiindcă avem două săli de sport în oraşul Năsăud, în care însă elevii nu au acces gratuit în afara orelor de curs, ci doar contra cost.
Drept urmare am iniţiat un proiect de hotărâre pe care l-am adus în atenţia colegilor din Consiliul Local Năsăud. Vizată era, deocamdată, sala de sport aflată în administrarea Colegiului Economic, cealaltă, administrată de Colegiul Silvic „Transilvania” fiind în reabilitare. Astfel, în cuprinsul proiectului de hotărâre am propus ca elevii celor două colegii, respectiv Economic şi „George Coşbuc” să fie scutiţi de plata taxei speciale pentru utilizarea sălii de sport și în afara timpului aferent programului de învăţământ, pe baza legitimației sau carnetului de elev, zilnic în intervalul orar 14.00 – 17.00.

Până să ajungă pe masa consilierilor, am avut neplăcuta surpriză să constat că mi se pun piedici din cauză că ideea nu este îmbrăţişată de primarul Mircea Romocea. Că a fost aşa, o demonstrează comportamentul domniei sale din timpul şedinţei de Consiliu local de săptămâna trecută, când primarul Năsăudului s-a declarat total împotrivă, motivând că s-ar crea haos. Ba mai mult, a atras şi atenţia unui reprezentant al presei, prezent în sala de şedinţe, să consemneze acest aspect.

„Vă rog imperios să consemnaţi că eu sunt împotriva acestui proiect”, a transmis primarul Romocea jurnalistului.

În acelaşi asentiment cu domnia sa, au votat „împotrivă” consilierii PSD Cristina Giurebe, Victoria Costea, Ioan Boţan, George Cicedea, dar şi consilierul PC – Nicolaie Cârcu. Un consilier liberal – Cornel Cifor s-a abţinut, în timp ce restul consilierilor PNL au votat iniţiativa.
Este foarte probabil ca domnul primar Mircea Romocea să nu ia în seamă nevoile adolescenţilor năsăudeni, fiindcă aceştia, din cauza vârstei fragede, nu sunt aducători de voturi în luna iunie.
Cam aşa stau lucrurile în Consiliul Local Năsăud, fiindcă nu este pentru prima dată când primarul Mircea Romocea se opune unor proiecte care vizează în mod direct pe cetăţenii oraşului Năsăud şi au efect rapid asupra confortului acestora, însă de fiecare dată în faţa oamenilor susţine altceva, învinovăţindu-i pe alţii. Sau mai rău, îşi atribuie merite care nu îi aparţin.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -