Acasă EVENIMENT LA MULȚI ANI BISTRIȚA, LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!!!

LA MULȚI ANI BISTRIȚA, LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!!!

0


1 Decembrie nu e nici 1 Mai, nici 10 Mai, nici 23 August, e o altfel de zi, asta, dacă ne place să recunoaștem că este ziua în care este semnat actul de naștere a României ca stat național și unitar. Din aceste motive, poate, mii de bistriţeni au înfruntat gerul, poate 5.000 , poate mai mulţi.

Anunțată cu temperaturi sub zero grade, vremea şi vremurile s-au ţinut de cuvânt şi gerul i-a îngheţat pe toţi, deopotrivă, români, unguri, saşi sau romi, mulţi cu gândul la paharul de ceai sau vin fierbinte, de după. Aşa cum s-a întâmplat de ani buni, manifestările dedicate Zilei Naționale, au început, unde altundeva,  decât la statuia autorului versurilor imnului național, Andrei Mureșanu

La debutul manifestărilor au venit foarte mulți bistrițeni, toți dornici să fie martorii defilării trupelor din instituțiile de forță dar și ale tehnicii de luptă pe care aceste instituţii o au în dotare.

Desfășurate la statuia poetului Andrei Mureșanu, momentele solemne au cuprins acordarea onorului militar, intonarea imnului național, Te Deumul şi un singur discurs, cel al preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldvan.

 

Concordia politică nu a  fost la mare preţ, frigul  îngheţând puţinele zâmbete, dar volens-nolens, politicienii au vorbit între ei şi au stat unii lângă alţii. De altfel, liberalii au stat separate, așteptând, desigur, să preia și puterea, nu doar guvernarea.

Că aşa e de 1 Decembrie. Au fost prezenţi toţi liderii: Radu Moldovan, dublă calitate, primarul Ovidiu Teodor Crețu,  Ioan Ţintean,  deputaţii Doina Pană, , Ionuţ Simionca, senatorul Ioan Simionca, Cristian Niculae, Sorin Roşu Mareş, secretar de stat, o duzină de primari, consilieri locali și județeni.

Așa cum e în fiecare an, momentele solemne de la statuia poetului Andrei Mureșanu, au fost urmate de o super paradă militară.

 

Exit mobile version