Acasă Politica Politica Locala La ALDE BN, Mirela Cârcu i-a luat locul lui Dorin Popescu, iar...

La ALDE BN, Mirela Cârcu i-a luat locul lui Dorin Popescu, iar Ioan Ţintean s-a înscris oficial în partid

0

Sala de şedinţe a Palatului Administrativ a găzduit vineri după-amiază şedinţa Comitetului Executiv Judeţean  al ALDE Bistriţa-Năsăud. Reuniunea a fost supervizată de Steluţa Cătăniciu, prim-vicepreşedinte şi deputat de Cluj al acestei formaţiuni politice.

Aşa cum se ştia, scopul principal al întrunirii CEx-ului  a fost cel de a oficializa numirea Mirelei Cârcu pe postul de preşedinte a ALDE BN, după ce fostul preşedinte Dorin Popescu, a demisionat după ce a fost dezavuat de  marea majoritate a primarilor înscrişi în această alianţă, 12 la număr. De altfel, de la şedinţă au fost prezenţi aproape toţi foştii primari trecuţi de la PNL la ALDE via PLR, de la strigarea catalogului nelipsind Dumitru Tomşa, Umeniş, Ioan Cămărăşan, Silivaşu de Câmpie, Gheorghe Bălăjan, Dumitra, Toma Someşan,Mărişelu, Traian Simionca, Livezile, Eugen Benţa, Poiana Ilvei. De asemenea, la şedinţă au venit şi Ionel Tompa, Dorel Oltean de la Năsăud, Ştefan Sângeorzan, candidat Feldru sau Cornel Mosil de la Şanţ, dar şi nepotul poetului „Firelor de tort”, George Coşbuc.

Război şi pace

După ce vinerea trecută, între Dorin Popescu şi Ioan Ţintean se instala un război cel puţin rece, la şapte zile distanţă, lucrurile pare a se fi lămurit, asta după ce răzmeriţa primarilor şi drumurile lui Ioan Ţintean la Bucureşti au grăbit un deznodământ aşteptat: înscrierea lui Ioan Ţintean în ALDE BN, fapt ce s-a produs „în direct” , după ce Dorin Popescu a dat citire deciziei oficiale de înlocuire a sa din funcţie cu Mirela Cârcu.

Mai mult, Mirela Cârcu i-a mulţumit „colegului şi omului minunat” care este Dorin Popescu: „Sunt convinsă că domnul Dorin Popescu va fi alături de noi în continuare, ne va ajuta în munca din perioada următoare. Ne dorim ca pe drumul pe care am pornit să avem cât mai multe realizări. Noua echipă se va întâlni luni pentru a discuta și problema candidaturilor”.

Ţintean, aplaudat la scenă deschisă

“Întoarcerea Ayatolahului”  în politică a fost aplaudată de toţi cei prezenţi, Ioan Ţintean semnând adeziunea,asta pentru a pune capăt tuturor speculaţiilor. De fapt, mesajul lui Ţintean a fost unul a unui lider, un preşedinte care fixeazăm obiective şi ştie ceea ce urmează: “ Trebuie să rămânem uniți, deoarece,ne batem pentru un loc fruntaș la alegerile locale. Sunt decis să renunț la orice alte funcții publice, vreau să mă duc alături de această echipă indiferent de ce se întâmplă și să facem o figură frumoasă la alegeri. Îl felicit pe cel care a fost președinte, îi urez succes doamnei Mirela Cârcu și o asigur de tot sprijinul meu în continuare. Cred că această echipă, împreună cu primarii, cu liderii formați pe zone, va lucra bine. Într-un partid primează democrația, fiecare are locul deschis în funcție de valoare, implicare, știință și dorința fiecăruia. Nimeni nu are locul 1 garantat dacă nu muncește și nu se implică”, a conchis Ioan Ţintean.

Despre Archiudean şi alte candidaturi

Întrebată despre listele ALDE pentru primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean, Mirela Cârcu a spus căele se vor finaliza luni,29 februarie. În ceea ce îl priveşte pe Mircea Archiudean, preşedintele ALDE Bistriţa, Gelu Muti a spus că nu există încă luată o decizie finală, dar nu se poate renunţa uşor la un asemenea candidat.

Exit mobile version