Acasă Politica Kelemen Hunor s-a întâlnit cu tinerii maghiari bistrițeni

Kelemen Hunor s-a întâlnit cu tinerii maghiari bistrițeni

0

În perioada 13-15 iulie a avut loc Întrunirea Națională anuală a Conferinței Tineretului Maghiar din România în Bistrița, la Hotel Diana. În cadrul evenimentului președintele organizației Oltean Csongor și echipa sa și-au prezentat rapoartele de activitate anuale. S-a discutat despre proiectele lansate și elaborate de către Conferința Tineretului Maghiar din România, dar și despre obiectivele pe termen mediu si lung al organizației.

La programul Tinerii si secolul XXI. au participat și președintele UDMR Kelemen Hunor, care a ținut o amplă analiză cu privire la politica actuală și la situația UDMR în acest context, Porcsalmi Bálint, președintele executiv UDMR, care a făcut o retrospectivă despre activitatea Conferinței Tineretului Maghiar din România pe anul precedent. Au mai luat cuvântul Décsei Atilla, președintele UDMR BN, Zoltán-Sipos Tímea, președintele UDTM Bistrița, Hegedüs Csilla, președintele executiv a UDMR organizației feminine, Laczikó Enikő Katalin secretar de stat în Guvernul României la departamentul pentru Relaţii Interetnice, Iuliu Winkler europarlamentar, căruia cu această ocazie Conferința Tineretului Maghiar din România i-a decernat premiul Pro Organizatione.

Scopul conferinței care a durat trei zile a fost spirijinirea tinerilor şi iniţiativelor acestora pe termen lung, drept pentru care la eveniment au participat circa 80 de tineri din județele: Arad, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sibiu, Brașov, Harghita, Covasna, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare, Hunedoara, Timiș și Bistrița-Năsăud. Este esențial ca fiecare tânăr să îşi cunoască ţelul în viaţă, să îşi dezvolte abiliţăţiile şi capacităţile dobândite, respectiv să fie conştient de importanţa şi frumuseţea culturii, şi să ajute la promovarea acesteia acasă, în oraşul natal. Totodată prin asemenea proiecte dorim să ajutăm la devenirea tinerilor maghiari din Bistriţa-Năsăud ca cetăţeni activi în procesul de dezvoltare a comunităţii locale. Este important, ca în secolul XXI., tinerii să ţină pasul cu dezvoltarea continuă a technologiei, dar în paralel să poată aprecia valoriile lăsate ca „moşteniire” de la strămoşii noştrii.” – a relatat coordonatorul proiectului, Zoltan-Sipos Timea.

Un alt scop a fost de a crește nivelul de implicare a cetățenilor (atât prin organizare, cât și prin prezența) la evenimentele de socializare organizate.

Organizatorii evenimentului Tinerii si secolul XXI. au fost UDTM Bistrița împreună cu Conferința Tineretului Maghiar din România, finanțatorii fiind Primăria Municipiului Bistrița, Fundația Communitas și Fundația Bethlen Gábor.

Exit mobile version