miercuri, mai 27, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Jucătoarele de la CSM Bistrița convocate la lotul B au început stagiul de pregătire la Izvorani

  Must Read

  27 de decese au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud

  Este vorba de un bărbat din orașul Beclean, care a fost depistat cu CoVid-19 în data...

  VIDEO: 4 tronsoane de drumuri județene au intrat în reabilitare

  Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, care a...

  BECLEAN: Caius Cârcu este nemulțumit de poluarea din zona unde funcționează stația de asfaltare a LDP SA

  Caius Cârcu, consilier local PMP în orașul Beclean scrie pe pagina sa de socializare că...

  Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, spaniolul Ambros Martin, a convocat 20 de jucătoare pentru un stagiu de pregătire cu lotul B al ţării noastre care se va desfăşura până vineri la Izvorani. Între cele 20 de sportive se numără și trei componente ale CSM Bistrița, după cum urmează: Alexandra Orşivschi, Szilvia Szabo și Daniela Rațiu.

  Deşi acţiunea programată de FRH nu are loc într-o săptămână internaţională, tehnicianul iberic a lăsat timp de trei zile munca la Gyor pentru a vedea potenţialul celor mai în formă handbaliste din competiţia internă care nu au evoluat în victoria de la Cluj contra campioanei olimpice Rusia.

  La prima întâlnire cu jucătoarele, care a avut loc la Sala Floreasca, Ambros Martin le-a explicat acestora filozofia sa despre handbal. „România are nevoie de voi. Trebuie să fiţi pregătite în orice moment să luptaţi pentru echipa naţională. Jucaţi mai mult cu mintea, anticipaţi mereu mişcarea adversarelor. Pe semicerc scopul nu e să „omorâm pivotul”, ci să stopăm faza de atac şi să recuperăm mingea”, le-a transmis el handbalistelor.

  Ambros Martin a menţionat că aceste jucătoare trebuie să fie pregătite pentru momentul în care vor fi cooptate în lotul primei reprezentative. „Poarta echipei naţionale este deschisă pentru oricine, indiferent de vârstă. E important să le explic fetelor sistemul de joc al echipei naţionale, astfel încât ele să fie deja pregătite atunci când vom apela la ele. Pe viitor vom încerca să stabilim şi meciuri internaţionale pentru România B”, a precizat selecţionerul.

  „Jucătoarele românce din Liga Florilor au progresat de la an la an. Vin din spate fete tinere, talentate şi cu abilităţi foarte bune. Este o mândrie să fiu la echipa naţională, chiar dacă momentan la România B. Visez să ajung la Olimpiadă în 2020”, a spus Ana Maria Ţicu, centrul de la SCM Craiova, echipă calificată în finala Cupei EHF.

  Jucătoarea formaţiei CSM Bistriţa, Daniela Raţiu, a declarat că munceşte zilnic pentru a prinde prima echipă a României. „Este o mare onoare pentru noi să lucrăm cu Ambros Martin. Muncim zilnic pentru şansa de a merge la România A şi de a prinde lotul pentru EURO. Este benefică schimbarea de generaţii şi în opinia mea ar putea veni chiar mai multe fete din spate”, a adăugat pivotul Daniela Raţiu, jucătoare care a prins lotul lărgit pentru meciul cu Rusia, dar nu a evoluat.

  Lotul României B convocat de selecţionerul Martin Ambros este următorul: portari – Alexandra Prodan (U Cluj), Mădălina Ion (AHCSM Slobozia), Cristina Enache (Minaur Baia Mare); extreme stânga – Hermina Stoicănescu (CSM Slatina), Alexandra Orşivschi (CSM Bistriţa); interi stânga – Larisa Tămaş (HC Zalău), Andreea Adespii (HCM Rm. Vâlcea), Sonia Vasiliu (U Cluj); centri – Maria Gavrilă (HCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Ţicu (SCM Craiova), Szilvia Szabo (CSM Bistriţa); interi dreapta – Adina Cîrligeanu (CSM Slatina), Laura Popa (Corona Braşov), Ştefania Lazăr (CSM Slatina), Anca Polocoşer (CSM Roman), Nicoleta Tudor (SCM Craiova); extremă dreapta – Cristina Boian (U Cluj), Andreea Taivan (CSU Danubius Galaţi); pivot – Lorena Ostase (CSM Slatina), Daniela Raţiu (CSM Bistriţa).

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  27 de decese au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud

  Este vorba de un bărbat din orașul Beclean, care a fost depistat cu CoVid-19 în data...

  VIDEO: 4 tronsoane de drumuri județene au intrat în reabilitare

  Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, care a vorbit astăzi despre faptul că,...

  BECLEAN: Caius Cârcu este nemulțumit de poluarea din zona unde funcționează stația de asfaltare a LDP SA

  Caius Cârcu, consilier local PMP în orașul Beclean scrie pe pagina sa de socializare că , de multă vreme traiul...

  Deputatul Ionuț Simionca a votat pentru modificarea START UP NATION

  Parlamentul a votat astăzi un proiect de modificare a programului Start-up Națion. Modificările vizează noi punctaje în funcție de mai multe...

  Doar 3 din cei 21 de consilieri locali bistrițeni și-au completat declarațiile de avere

  „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -