Acasă EVENIMENT ISU BN a efectuat controale pe linie de PSI în biserici și...

ISU BN a efectuat controale pe linie de PSI în biserici și mănăstiri

0

Pentru ca Sfintele Sărbători a Floriilor şi de Paște să nu fie umbrite de evenimente nedorite, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistriţa” al județului Bistriţa – Năsăud vor fi la datorie.

Astăzi, specialiştii Inspecției de Prevenire au efectuat zece controale de îndrumare și sprijin la lăcașurile de cult de pe raza județului nostru, cu scopul de a preîntâmpina eventuale situații de urgență care pot apărea pe timpul slujbelor religioase. Şapte dintre acestea au fost executate la mănăstiri şi trei la biserici ortodoxe (cu schele amplasate în exteriorul acestora) din municipiul Bistriţa. Controale la obiective similare vor avea loc şi în cursul săptămânii viitoare.

Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu al lăcașurilor de cult, inspectorii au urmărit starea instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire și a coșurilor de fum, respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și existența stingătoarelor și hidranților.
Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii noștri au asigurat instruirea personalului monahal, astfel încât acesta să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative au continuat acțiunile de recunoaștere la diverse categorii de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Exit mobile version