Acasă Politica Ioan Turc: PSD aruncă bani în vânt…

Ioan Turc: PSD aruncă bani în vânt…

0

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc a criticat astăzi faptul că foarte multe dintre drumurile judeţene reabilitate de Consiliul Judeţean nu au fost făcute cu şanţurile betonate adiacente.

„ Preşedintele Radu Moldovan ar cam trebui să ştie că reabilitarea unui drum, fie el şi judeţean, fără şanţurile betonate adiacente, nu este decât o altă variantă pesedistă de a arunca bani în vânt sau cine ştie unde şi spre ce direcţii. Eu cred că Moldovan a aflat faptul că fără acele şanţuri, apa se infiltrează în fundaţia drumului şi îl face praf, odată cu drumul facem praf şi o grămadă de bani”, spune Ioan Turc.

Liderul liberal bistriţean a mai arătat că îl invită pe Radu Moldovan să verifice cum sunt îngrijite drumurile judeţene pe care le reabilitează instituţia pe care o conduce: „ Îi dau exemplul celui dintre Negrileşti şi Breaza, acolo unde, drumul recent reabilitat, este sever afectat de lucrările care au loc în amonte. Într-un asemenea stil, gen balamuc, nu mai ieşim veci din starea de subdezvoltare”, a punctat Ioan Turc.

De asemenea, Turc a criticat şi faptul că nu există trotuare la marginea drumurilor naţionale şi judeţene, consecinţele fiind de cele mai multe ori tragice. Turc susţine că primarii PNL vor lua măsuri, un exemplu în acest sens fiind Grigore Ţiolan, edilul comunei Feldru.

Primarul comunei Feldru, Grigore Țiolan ne-a confirmat faptul că numai în 2018, în cele două sate pe care le administrează, Feldru și Nepos, vor fi implementate și aproape finalizate proiecte care vizează trotuare pe toată lungimea dumului național dar și asfaltarea a mai multor străzi .

” 2018 este anul în care vor deveni vizibile toate proiectele începute de noi pe bani europeni în urmă cu patru sau chiar cinci ani, adică e timpul ca feldrihanii să vadă rodul activității mele la primărie: trotuare, străzi, apă și canalizare”, spune primarul Țiolan.

Potrivit lui Grigore Țiolan, în acest an, se vor finaliza trotuarele de pe ambele părți ale Drumului Național 17D, fiind vorba de un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală: ”Aici mergem pe două planuri, urmând ca sumei consistente de la PNDL să mai adaugăm și bani de la bugetul local. La ora actuală, contractul de finanțare e semnat, lucrarea este licitată, așa că vom putea finaliza în timp util lucrarea având toată finanțarea asigurată”, a punctat Țiolan.

 

Exit mobile version