Acasă Administratie IOAN TURC: Primăria va prelua clădirea fostului Cinema “23 August”, de pe...

IOAN TURC: Primăria va prelua clădirea fostului Cinema “23 August”, de pe Bulevardul Republicii

0

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Primăria va prelua clădirea fostului Cinema “23 August”, de pe Bulevardul Republicii. Clădirea este într-o stare avansată de degradare.

“Am avut recent o discuție cu conducerea RADEF România Film pentru preluarea vechii clădirii a fostului Cinema 23 August. Am primit promisiunea pentru preluarea clădirii. Menționez că ceea ce au încercat administrațiile trecute s-a reușit acum, adică preluarea clădirii de către administrația Bistriței. În prima ședință de Consiliu Local, vom intra cu un proiect, după care vom închide formalitățile pentru preluarea clădirii”, a transmis Ioan Turc.

Ioan Turc spune că o decizie privind clădirea va fi luată după o expertiză, însă a precizat că se va reabilita, dacă acest lucru va fi posibil.

“Am precizat că vom expertiza clădirea iar dacă poate fi reabilitată, o vom reabilita. Dacă nu poate fi reabilitată, pentru că există și această posibilitate, atunci putem gândi și alte scenarii, inclusiv amenajarea unei parcări generoase. Urmează să se piardă foarte multe locuri de parcare. Linia Verde va elimina toate locurile de parcare existente pe strada Dornei, pe Gheorghe Șincai. Nu este suficientă o parcare în zona orașului, eu îmi doresc ca centrul să fie unul viu”, a declarat Ioan Turc.

Reamintim că mai multe personalități din lumea artistică au transmis o scrisoare deschisă, în cadrul căreia au cerut ca această clădire să nu fie demolată.

 

Exit mobile version