Acasă Politica Ioan Turc, preşedinte PNL BN: Nu am nimic împotriva renumărării voturilor,...

Ioan Turc, preşedinte PNL BN: Nu am nimic împotriva renumărării voturilor, dar lucrurile se vor rezolva doar de Curtea de Onoare şi Arbitraj

0

PNL BN se găseşte la această oră într-o situaţie mai puţin plăcută, având în vedere faptul că există depuse un număr de trei contestaţii depuse în urma unor vicii apărute la numărarea unor voturi la unii dintre candidaţi. Într-o posibilă decizie de renumărare a voturilor nu intra în discuţie funcţia de preşedinte.

Contactat telefonic, preşedintele ales al PNL BN, Ioan Turc a precizat că există la această oră înregistrate 3 contestaţii, una dintre ele fiind a lui Alin Trişcă: „ Ştiu speţa, eu, personal, nu am nimic împotriva renumărării voturilor, însă, acest lucru nu îl poate face oricine ci, doar Curtea de Onoare şi Arbitraj, fapt care îl spune şi statutul partidului. Sunt convins că nu a existat nici un fel de rea intenţie”, a explicat Ioan Turc.

Potrivit bistritaexpres.ro  Alin Trișcă  a făcut contestație și a obținut  renumărarea voturilor în cazul său. Rezultatul a fost încă 43 de voturi în plus, adică în total 77. Și mai bizar este că ultimul intrat oficial în Biroul Județean a avut 76 de voturi, adica Trișcă ar trebui să-l înlocuiască pe acesta în Biroul Județean al PNL Bistrița-Năsăud. Contactat de Bistrița Express Alin Trișcă a confirmat informația că a făcut contestație, însă nu a dorit să comenteze rezultatul sau ce se va întâmpla în continuare, precizând că nu dorește un tratament special, că a vrut să-și demonstreze lui însuși ceva  și că nu este genul care să intre pe ușa din dos, dacă nu e dorit”. Președintele Comisiei de organizare a alegerilor, doctorul Marin Rus a confirmat însă că situația este reală și că va cere Biroului Național al PNL să transmită care sunt procedurile în asemenea situații: ” ce spun ei că trebuie făcut, asta vom face a mai spus doctorul Rus. Rus, care la rândul său nu a obținut funcția de vicepreședinte pentru care a candidat sâmbătă și doar pe cea de membru al Biroului Județean mai spune că nu a asistat la numărătoare, însă că atunci a cerut explicații i s-a spus că în cazul lui Trișcă la numărare s-a omis o coloană atunci când au făcut totalul și a pus totul pe seama oboselii celor care au numărat.

 

Fostul președinte interimar, deputatul Robert Sighiartău spune că mandatul lui s-a terminat la conferință după ce a dat raportul de activitate și că până la desemnarea lui Ioan Turc comisia de organizare este responsabilă de ce s-a întâmplat. A declarat pentru Bistrița Express că este la curent cu situația și că știe că renumărarea voturilor i-ar da câștig de cauză lui Trișcă. Sighiartău a mai spus și că trebuie limpezite toate aceste situații însă că nu va depune contestație în cazul său. Sighiartău a candidat pentru funcția de președinte și a fost învins în turul 2 de Ioan Turc. Primvicepreședintele Samuel Coman, nou ales în funcție spune că este posibil să fie renumărate toate voturile, mai puțin cele pentru președinte,

 

Exit mobile version